Samlet gjeld etter konkursen i Sydvaranger Gruve AS er på over 3,6 milliarder kroner. (Foto: Linda Storholm)
Sydvaranger Gruve AS begjærte oppbud 18. november. (Foto: Linda Storholm)

Regner med en gruveavklaring i løpet av to uker

Bostyrer Leif Petter Madsen regner med at et eventuelt salg av Sydvaranger Gruve AS kan være avgjort i løpet av kort tid. 

– Jeg regner med en avklaring på salg i løpet av to uker, sier Madsen. Bostyret jobber fortsatt intenst med å ferdigstille oversikten over utstyr og eiendeler i selskapet, men denne jobben vil også være klar om to uker anslår Madsen. 

Om selskapet selges samlet, eller om deler av løsøret selges for seg er ikke klart. 

Holder gruva “varm”

Leif Petter Madsen jobber i advokatfirmaet Wikborg Rein, og har 10-15 ansatte som jobber med boet. I tillegg er det 20-25 personer som jobber med å holde gruve “varm”. 

– Pumpene går, vi holder gruva “varm” i tilfelle salg, og det kommer vi nok til å gjøre en stund til. Vi gir ikke opp umiddelbart, men det er opp til panthaverne DNB og Innovasjon Norge hvor lenge vi skal fortsette med det, sier han. 

Madsen håper det blir en rask løsning for selskapet, men tror det er avgjørende at malmprisen går opp fra dagens nivå, hvor jernmalm selges for mellom 40 og 50 dollar tonnet.

Bostyret skal levere inn sin beretning 13. januar. 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.