Redningsselskapet: Sjøsikkerhet i nord forsømmes
Redningsselskapet stanser arbeidet med å etablere en ny redningsskøyte i Nord-Norge, ettersom regjeringen ikke støtter tiltaket i forslaget til statsbudsjett for neste år. (Foto: Redningsselskapet).

Redningsselskapet: Sjøsikkerhet i nord forsømmes


Redningsselskapet stanser arbeidet med å få en ny, havgående redningsskøyte til Finnmark etter å ha sett regjeringens forslag til statsbudsjett. -Regjeringen forsømmer sikkerheten i nord, sier Rikke Lind.

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018 fører til at Redningsselskapet må innstille etableringen av en ny havgående redningsskøyte i Finnmark. En satsing som ville bidratt til å styrke sjøsikkerheten langs kysten av Nord-Norge. Det skriver Redningsselskapet i en pressemelding etter at forslaget til statsbudsjett for 2018 ble lagt frem.

– For bare ti millioner kroner kan vi etablere en ny redningsskøyte i Nord-Norge – et område med store beredskapsutfordringer, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

De mulige miljøkonsekvensene ved ulykker er, ifølge Kystverkets sjøsikkerhetsanalyse, størst i våre tre nordligste fylker. Blant annet vil tankskiptrafikken øke med 282 prosent i Troms og 300 prosent i Finnmark.

I dag har staten kun to slepebåter i området mellom Røst i Lofoten og grensen til Russland. Med flere redningsskøyter kan samfunnet både få en styrket slepebåtberedskap og en bedre sjøredningstjeneste, hevder Redningsselskapet.

Sjøansatte bekymret

– Vi som er tillitsvalgte for de sjøansatte i Redningsselskapet er bekymret over regjeringens manglende vilje til å prioritere flere redningsskøyter. Vi er 200 sjøfolk som jobber på redningsskøytene langs kysten, og som av egen erfaring ser hvor viktig vårt bidrag er for beredskapen. Nå må Stortinget ta ansvar og sette av midler til en ny redningsskøyte i Nord-Norge i budsjettforhandlingene, sier hovedtillitsvalgt i Norsk Sjøoffisersforbund Kjetil Braaten.

Sjøsikkerhetsanalysen peker på en forventet trafikkvekst langs kysten på 41 % innen 2040, og at dette kan føre til en økning på 31 % i antall skipsulykker pr. år dersom sjøsikkerheten ikke styrkes.Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.