Raseri mot løftebrudd om uran-avstemning
Uranforekomsten som Greenland Minerals and Energy (GME) ønsker å utvinne ligger helt sør på øya. (Skjermdump fra Google Earth).

Raseri mot løftebrudd om uran-avstemning

 

Miljøvernere på Grønland raser mot selvstyreregjeringen over det de kaller et løftebrudd om folkeavstemning om utvinning av uran.

Ifølge avisen Sermitsiaq AG er det to ganger tidligere gitt løfte om at det skal avholdes en rådgivende, regional, folkeavstemning om hvorvidt det skal åpnes for utvinning av uran i Kuannersuit/Kvanefjell helt sør på øya.

Avisen skriver at det er den tidligere lederen for selvstyret, Aleqa Hammond, som har gitt disse løftene, senest i november 2014.

Ni ulike foreninger skriver nå, at eieren av lisensen for gruven, australske Greenland Minerals and Energy (GME), har offentliggjort en hvirbok der det heter at Naalakkersuisut (selvstyret) ikke har planer om en slik folkeavstemning lenger.

De ni foreningene som nå har skrevet et protestbrev til formannen for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, er: Avataq, Fåreholdergruppen i Narsaq og Qassiarsuk, Nej til Uran i Narsaq, Det Økologiske Råd, Foreningen Vedvarende Energi, Nuuk Fjords Venner, Noah, Friends of the Earth Denmark, Women’s Action for Nuclear Disarmament og Nuclear Consulting Group.

 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.