Ordfører Rune Rafaelsen i Sør-Varanger mener det er nødvendig å velge en trasé for den kommende jernbanen. I følge ham burde den gå mellom Rovaniemi og Kirkenes. (Foto: Thomas Nilsen)
Rune Rafaelsen, leder i Barentssekretariatet, synes det er lite nytt å spore i den nye satsingen. (Foto: Thomas Nilsen

Rafaelsen: – Mye selvfølgeligheter og lite nytt

Sekretariatsleder i Barentssekretariatet, Rune Rafaelsen, er verken overbevist eller begeistret over regjeringens nye nordområdesatsing.

– Det var veldig mye selvfølgeligheter og lite nytt. Det virket som om Brende var sliten, og det var lite entusiasme å spore. Det som tidligere het Barents 2020, kaller han nå Arktisk 2030. – Det er akkurat det samme.

Ikke fornøyd

Rafaelsen synes strategien er lite konkret, og syns det er rart at Barentssamarbeidet ikke har fått større plass i rapporten.

– Jeg ventet at det skulle være mer konkret. De har snakket om “fra ord til handling”, men det var det ikke mye av. Barentssamarbeidet er heller ikke nevnt. Det foregår hver dag, og er det mest omfattende samarbeidet Norge har med Russland. Det er tydelig at det med Russland ikke spilles spesielt høyt opp, sier sekretariatslederen.

Oppsummert mener Rafaelsen at pressekonferansen og strategien bar preg av lite engasjement for regionen. 

– Det er ikke noe nytt, de har bare satt et nytt ord på det, det er helt likt som Barents 2020. Men det kan hende de slår til i budsjettet og at vi får veldig mye der. Min umiddelbare tanke er at dette var veldig daft og ikke veldig oppløftende, avslutter Rune Rafaelsen i Barentssekretariatet.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.