Positivt år for Nergård
Klippfisk fra Nergård på Senja går i stor grad til det portugisiske markedet. (Foto: Nergård AS).

Positivt år for Nergård

 

2014 ble et av de beste årene noensinne for Negård-konsernet på Senja, en av Norges største hvitfiskleverandører.

Nergård-konsernet har levert negative tall både i 2012 og 2013, men fjorårets tall viser et resultat før skatt på 74 millioner kroner, ifølge årsberetningen. Høye priser og stigende markedspriser er mye av grunnen, skriver Nord24. 

Økte volumer

-Vi økte våre kjøp av torsk, og det økte volumet er brukt til å ta markedsandeler i det europeiske markedet for fersk fisk, skriver konsernsjefen, Tommy Torvanger i årsrapporten.

Det fremgår også at selskapet har møtt betydelige vanskeligheter i markedet for pelagisk fisk, sild og makrell, og da spesielt i Russland og Ukraina. Torvanger beskriver det som «krigslignende tilstander», med handelssanksjoner og devaluering av lokal valuta.

Portugal og Italia

-For pelagisk fisk må vi i tiden fremover operere uten å kunne selge til det som i en årrekke har vært våre viktigste markeder, skriver konsernsjefen.

Men for hvitfisk er situasjonen adskillig lysere, og målet er å kunne levere fersk torsk året rundt.

-Vi opprettholder våre volumer av både saltfisk og klippfisk, og vi øker på tørrfisk. Fremover vil Portugal og Italia være viktige markeder for henholdsvis klippfisk og tørrfisk.

 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.