Petro Arctic jubler: – Den nye gullkysten er i nord
Prosjektdirektør Nina K. Jonassen og direktør Kjell Giæver jubler etter Statoils investeringsbeslutning for Johan Castbergfeltet. (Foto: Petro Arctic.).

Petro Arctic jubler: – Den nye gullkysten er i nord

 

– Nord-Norge står nå i sentrum for industriutbygging i Norge, og dette er starten på neste kapittel i den moderne historien om verdiskaping i Nord-Norge, sier Kjell Giæver, leder i Petro Arctic.

– Den nye gullkysten i Norge ligger i Finnmark og vi er utrolig stolte i dag, sier Giæver, etter at Statoil nå har tatt endelig investeringsbeslutning for et av verdens største industriprosjekter – som operatør for Johan Castberg-prosjektet. 

Forventet start i 2020

Johan Castbergfeltet ligger nordvest i Barentshavet midt mellom fastlandet og Bjørnøya, utenfor kysten av Hammerfest. Første funnet ble gjort i april 2011, 1250 meter under havbunnen og på ca. 360 meters vanndyp. Feltet består av flere funn som strekker ca. totalt 7 km og inneholder mellom 450 – 650 millioner fat olje. Feltet har en forventet oppstart i 2022, og vil være i drift i over 30 år.

Flere hundre nye arbeidsplasser

– Dagens beslutning styrker petroleumsklyngene i Nord-Norge, flere hundre nye arbeidsplasser skapes gjennom utbygging og drift av feltet, og ikke minst mange muligheter for våre medlemsbedrifter til leveranser hvert eneste år helt fram til 2050. Vi i Petro Arctic jubler og gratulerer Statoil, ENI og Petoro med godt arbeid og ett lønnsomt prosjekt i Barentshavet, sier en optimistisk direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver.Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.