Ønsker NRK velkommen

"Det har skapt en viss frustrasjon at etableringen skjer i Alta, men vi mener dette er naturlig på grunn av demografiske endringer de siste tiårene, samt kommunikasjoner, næringsliv, utdanning, sport, kultur og mye, mye mer."
Sist torsdag kunne kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen åpne nye og moderne NRK-lokaler i Alta sentrum. Med 24 ansatte blir dette en stor og velkommen etablering i Finnmarks største by, skriver Altaposten på lederplass, og fortsetter:

Den store lakmustesten vil være om redaksjonen klarer å sette dagsordenen i hele fylket og være frampå i forhold til nordområdene. Her ligger det til rette for å lage journalistikk som kan være interessant i hele nasjonen og gjerne utenfor landegrensene. 

Vi mener NRK gjør et strategisk riktig valg ved å gjenåpne en egen redaksjonell avdeling i Finnmark, etter lang tids «ekteskap» med Troms. Vi ønsker landsdelen det aller beste. Det finnes en rekke saker der Nord-Norge bør ha felles fokus, men vi mener Finnmark og Barentsregionen fortjener et eget redaksjonelt miljø som kan skape nærhet til menneskene i nord, men også se de store linjene i et internasjonalisert område.