Norsk økolaks tilbake på EU-markedet
- Dette er godt nytt for forbrukerne, sier fiskeriminister Per Sandberg nå som den norske øko-laksen igjen kan "svømme ut" på det europeiske markedet.

Norsk økolaks tilbake på EU-markedet


EUs regelverk for økologisk produksjon er nå formelt innlemmet i EØS-avtalen, og med det kan Norge igjen selge økologisk laks til EU.

– Etter flere år med forhandlinger så er regelverket om økologisk produksjon nå tatt inn i EØS-avtalen, og norske oppdrettere kan igjen selge økologisk laks til EU. Dette er ikke minst godt nytt for forbrukerne, som stiller høye krav og er opptatt av kvalitet, sier fiskeriminister Per Sandberg (FrP) i en pressemelding.

Les også: Trøblete å være norsk økolaks i EU

Til tross for at Norge allerede har et eget regelverk for økologisk akvakultur, som ifølge Nærings- og fiskeridepartementet var helt i tråd med EUs regelverk, så har økologisk laks fra Norge møtt problemer i enkelte EU-land fordi dette regelverket ikke var formelt innlemmet i EØS-avtalen. Nå som EUs regelverk er tatt inn i EØS-avtalen er imidlertid utfordringene med eksport av økologisk laks løst. 

– Vi forventer at handelen skal gå som vanlig allerede i morgen, det har vi også fått signaler om fra EU-kommisjonen, sier EØS-minister Frank Bakke-Jensen (H).


Tags: ,

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.