Nytt håp for Isua-gruven på Grønland

Mikå Mered kritiserer rapporten om grønlandsk økonomi.
Det er tent et nytt håp om drift i Isua-gruven på Grønland, trass i konkursen i selskapet London Mining. Det skal nå foreligge et bud på Isua, sør-vest på Grønland.

Det er tent et nytt håp om drift i Isua-gruven på Grønland, trass i konkursen i selskapet London Mining. Det skal nå foreligge et bud på Isua, sør-vest på Grønland.

Det er avisen The Arctic Journal som kan fortelle at det skal foreligge konkret interesse for å overta det store jernmalmprosjektet etter konkursrammede London Mining

Verdiløst forrige uke

Sist uke hadde Anglo Pacific Group, et av investeringsselskapene bak London Mining, erklært gruveprosjektet verdiløst. Bakgrunnen var blant annet usikkerhet omkring lønnsomheten ved gruvedrift på Grønland med de lave prisene markedet nå opplever.

Før konkursen hadde London Mining verdsatt konsesjonen i Isua til 15 millioner pund, knappe 170 millioner kroner.

Erfarent selskap

Nå kan det imidlertid se ut til at verdien av gruven har fått en oppsving igjen, etter at PricewaterhouseCoopers, finansrådgiverselskapet som skrev verdien London Mining ned i null, antyder at det kan finnes en kjøper til selskapets aktivitet på Grønland.

Det er ikke kjent hvem den eventuelle kjøperen er, men ifølge The Arctic Journal bekrefter viseminister for industri og mineralressurser på Grønland, Jørn Skov Nielsen, at han selv har hatt møter med firmaet. Han beskriver det som et mellomstort selskap med erfaring fra gruvedrift.

Selvstyret må godkjenne

En eventuell avtale om å overføre konsesjonen til et nytt selskap vil måtte godkjennes av de grønlandske selvstyremyndighetene. Det nye selvstyret er sagt å skulle være på plass i løpet av inneværende uke. 

 

Nøkkelord