Nye rokader i Grønlands regjering

Selvstyreformann Kim Kielsen (t.v.) har gitt Randi Vestergaard Evaldsen ansvar for finanser og råvarer, mens Kielsens partifelle, Vittus Qujaukitsoq, har gått tilbake til sine opprinnelige ansvarsområder; nærings- og arbeidsliv, handel og utenrikssaker. (Foto: Naalakkersuisut, kart: Google Earth).
Selvstyreleder på Grønland, Kim Kielsen, har stokket kortene og delt ut ministerposter på nytt. Nå er ansvarsområdene fordelt som da regjeringen tiltrådte.

 

Selvstyreleder på Grønland, Kim Kielsen, har stokket kortene og delt ut ministerposter på nytt. Nå er ansvarsområdene fordelt som da regjeringen tiltrådte.

Nye minister (Naalakkersuisoq) for finanser og råstoffer blir Randi Vestergaard Evaldsen fra Demokraatit/Demokraterne.

 Det innebærer at Naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq (Siumut), som har fungert i en dobbeltrolle i den senere tiden, går tilbake til sine opprinnelige områder; næringsliv, arbeidsmarked, handel og utenrikssaker. 

Uldums retrett

Rokeringene er et resultat av at Demokraatits leder, Anda Uldum først ble sykmeldt sist høst, og som trakk seg fra all politikk da han var tilbake etter sykmeldingen.

I Uldums fravær hadde Vittus Qujaukitsoq også ansvaret for finans- og råvarer, i tillegg til sine opprinnelige områder.

Tilbake til partifordelingen

Fordelingen mellom de tre koalisjonspartiene er dermed tilbake der den var da Kielsen startet sin regjeringsperiode. Kielsens eget parti, Siumut har 5 ministre, formannen inkludert, mens partnerne Demokraatit og Atassut har to medlemmer hver. Du finner en oversikt over Grønlands selvstyreregjering her. 




 

Nøkkelord