Nye eiere har klokkertro på Båtsfjordbruket

De nye eierne ser fram til å innta en mer aktiv rolle i Båtsfjordbruket AS, og nevner en mulig satsing mot torsk som helårsnæring. Dette bildet er tatt ved industrikaia. (Foto: Gjengitt med tillatelse fra Båtsfjord kommune)

Kjell Olaf Larsen selger livsverket Båtsfjordbruket AS til Nordic Group. Oppkjøpet kommer i forlengelsen av et årelangt samarbeid, og ledelsen i Nordic Group sier de gleder seg til å gå inn i en mer aktiv rolle i hjørnesteinsbedriften.

Det skriver avisen Finnmarken.

Nordic Group, som i fjor omsatte for rundt 675 millioner kroner, har siden slutten av 1960-årene vært en av landets fremste eksportører av fersk og frossen sjømat fra Norge. Bedriften har også et kontor i Boston, USA.


Sikrer arbeidsplassene

- Jeg tror dette skal bli et greit løp videre, også for bedriften, de ansatte og fiskerne. Her skal det være både arbeid og fisk, sier gründer og daglig leder Kjell Olaf Larsen.

Båtsfjordbruket AS omsatte i fjor for om lag 150 millioner kroner og er en hjørnesteinsbedriftene i kommunen som ligger på Varanger-halvøya i Øst-Finnmark. 78 ansatte er tilknyttet bruket.

HNN har vært i kontakt med Larsen, men han er på reise og har derfor ikke anledning til å kommentere salget.

Verken Larsen eller Nordic Group har ønsket å kommentere hvor mye Nordic Group måtte betale for bruket.

Trondheimsbedriften er ikke alene om å gå inn på eiersiden, men blir majoritetseier. Aksjonærgruppen - som nå eier totalt 90 prosent av aksjene - består også av Direkte Markedsføringsbyrå AS med tilhold på Bugøynes, samt Nordic Emballasje AS i Båtsfjord. 

 

Mulig "torskehotell"

En av de tidligere eierne, Arnfred Eilertsen, sitter fortsatt med 10 prosent av aksjene.

Larsen sier til Finnmarken at han har hatt ei lang og rik tid i næringen, og at det nå var på tide å finne en etterfølger.

- Kjøpet betyr at framtida for Båtsfjordbruket er sikret, og en videreutvikling av dette er en av våre prioriteringer framover, sier daglig leder Espen Hanson i Nordic Group. 

Om planene videre sier Hanson det nå handler om å utnytte markedet enda bedre enn de har vært i stand til tidligere. Det kan bli aktuelt å satse mot torsk som en helårsnæring, blant annet gjennom levendelagring.

Nøkkelord