Formannskapet i Sør-Varanger er innkalt til orienteringsmøte fredag for en avklaring på hva som skjer med konkursboet etter Sydvaranger Gruve AS. (Foto: Linda Storholm)
Sydvaranger gruve har fått nok en utsettelse på gjeldsbetaling tilkreditorene DnB og Innovasjon Norge. Ny frist er 15. desember. (Foto: Linda Storholm).

Håp i hengende snøre – ny utsettelse for Sydvaranger

 

Velvillige kreditorer gir Sydvaranger Gruve nok en utsettelse på gjeldsbetaling. Denne gang er fristen for å finne en løsning satt til 15. desember.

Sydvarangers Gruve AS’ (SVG) eierselskap, Northern Iron Limited (NIL) har i dag sendt ut en børsmelding der det opplyses at långiverne DnB og Innovasjon Norge forlener en allerede inngått avtale om betalingsutsettelse ytterligere – fra 31. oktober og til 15. desember.

Opprettholder drift

En tredje stor kreditor, Tschudigruppen, har tidligere inngått avtale om betalingsutsettelse til utgangen av dette året.

Pressekontakt Harald Martinsen i Sydvaranger skriver i en pressemelding at det nå er forventet at selskapet «opprettholder sin likviditet på et nivå som er tilstrekkelig for å opprettholde normal drift av virksomheten de kommende ukene».

Nye investorer

I pressemeldingen heter det videre at «SVG og eierselskapet Northern Iron Limited, som tidligere meddelt, jobber med å finne langsiktige og bærekraftige finansielle løsninger med både eksisterende samarbeidspartnere og potensielt nye investorer.

SVG trenger å styrke sin finansielle stilling gjennom å innhente mer kapital både til arbeidskapital og nødvendige investeringer, samt å restrukturere gjelden for å sikre videre drift.»

Håper fortsatt på napp

Ledelsen og styret i så vel NIL som SVG forteller at de setter stor pris på den støtten kreditorene gir, og gir samtidig uttrykk for håp om at det skal lykkes å finne en langsiktig løsning for driften i Kirkenes. 

Det faktum at eierne og ledelsen fortsetter redningsarbeidet, og at kreditorene fortsetter å gi betalingsutsettelser, kan også tyde på at de faktisk øyner en reell mulighet for en langsiktig løsning for gruveselskapet. Eller som pressekontakt Harald Martinsen uttrykker det til High North News: 

-Jeg tror jeg nøyer meg med å si at dersom vi viste at vannet var helt tomt, så ville vi ikke ha kastet ut fiskesnøret!


Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.