Ny nordlending til Kringkastingsrådet

Inger-Gunn Sande har fått plass i kringkastingsrådet. (Foto: Privat)
Inger-Gunn Sande blir medlem av Kringkastingsrådet. Kulturministeren har utnevnt Sande til personlig vara for nestleder Kjersti Thorbjørnsrud.


Inger-Gunn Sande blir medlem av Kringkastingsrådet. Kulturministeren har utnevnt Sande til personlig vara for nestleder Kjersti Thorbjørnsrud. 

Sande er daglig leder og partner i byrået Nordnorsk Kommunikasjon, og har lang fartstid fra media. 

- Jeg er glad og stolt over å få denne tilliten, sier Sande, som omtaler seg selv som livslang fan av NRK.

- Jeg er imponert over hva de skaper. NRK er faktisk den eneste allmennkringkasteren i verden som takler konkurransen fra de reklamefinansierte kanalene så godt. Vi trenger en slik kanal, og jeg gleder meg skikkelig til å være med i diskusjonene i Kringkastingsrådet.

Inger-Gunn Sande kommer fra Brønnøysund, og er godt kjent med statskanalen blant annet fordi hun selv har jobbet over 20 år i NRK, både på Marienlyst, og ved distriktskontorene i Finnmark, Troms og Nordland. Hun er en kjent stemme for mange blant annet som tidligere programleder i Halvsju, Sommeråpent, Helg i Solnedgang med mer. Hun har også vært leder for fjernsynet i Nord-Norge i 9 år.

Av annen erfaring har Sande vært kommunikasjonsdirektør i Norges Sjømatråd og styremedlem i NHO Nordland. Gjennom jobben i Nordnorsk Kommunikasjon er hun over snittet interessert i og opptatt av mediebildet og utviklingen i bransjen.

- Å delta i Kringkastingsrådet vil gi mer kunnskap og faglig påfyll, noe som også vil komme kundene våre til gode, sier hun.

Kringkastingsgrådet ledes av Per Edgar Kokkvold. Foruten Inger-Gunn Sande er også Jens Johan Hjort (Tromsø) og Beate Bø Nilsen (Sortland) nordnorske medlemmer av rådet. I tillegg er leder av Samisk programråd medlem, dette er nå Katri Sarak Somby.

 

Kringkastingsrådet ledes av Per Edgar Kokkvold. Øvrige medlemmer fra Nord-Norge er Jens Johan Hjort, Tromsø og Beate Bø Nilsen, Sortland. Leder av Samisk programråd er også medlem av Kringkastingsrådet. For tida er dette Katri Sarak Somby.



 

Nøkkelord