Ny mann klar for Nord-Norges Europakontor

Simon Jóhannsson begynner i den nye jobben i desember. (Foto: Emil Bremnes)
33 år gamle Simon Jóhannsson er ansatt som ny rådgiver ved Nord-Norges Europakontor.

33 år gamle Simon Jóhannsson er ansatt som ny rådgiver ved Nord-Norges Europakontor.

Det melder kontoret på egne nettsider og Twitter på formiddagen i dag.

- Jeg gleder meg, sier Jóhannsson som allerede har bodd i Brussel i over to år, og jobbet som kommunikasjonsrådgiver ved Norges delegasjon til EU. 33-åringen har også bakgrunn fra den amerikanske ambassaden i Oslo, hvor han har jobbet som seniorrådgiver.

- Nordområdene er toppsak for Norge og har vært det i min tid på EU-delegasjonen. Sammen med gode partnere som Nord-Norges Europakontor har vi spilt aktivt inn i EUs arbeid med en egen Arktis-politikk og organisert konferanser og besøk. Min jobb har vært å skape synlighet og gehør for norske interesser i Brussel og jeg ser frem til å gjøre det samme for Nord-Norge, sier han.

Jóhannsson tiltrer stillingen i desember.

Torjus Kleiven Kandal, konstituert direktør ved Nord-Norges Europakontor, ser frem til at Simon blir en del av kontoret:

- Jeg er selvfølgelig veldig glad for at Simon takket ja til stillingen og ser frem til å samarbeide med en såpass kompetent og dreven person. Nord-Norge vil dra stor nytte av å kunnskapen og nettverket hans, både i Brussel og med våre samarbeidspartnere i Norden, sier han.

Nord-Norges Europakontoret ble opprettet 1. januar 2005 for å fremme og forsterke nordnorske interesser i EU. Kontoret er eid av fylkeskommunene Nordland, Troms og Finnmark.

Trond Haukanes, som har vært direktør ved kontoret i fire år, sluttet tidligere i år. Nils Kristian Sørheim Nilsen er tilsatt som ny direktør, og han starter i stillingen i oktober.





Nøkkelord