Norge og Grønland enige om ny kvoteavtale

Norge og Grønland er enige om en kvoteavtale for 2018, og vil videreutvikle forskningsarbeidet.


Norge og Grønland er enige om en kvoteavtale for 2018, og vil videreutvikle forskningsarbeidet. 


Nytt av året er at Norge har fått en kvote på dypvannsfisken skolest, ved Øst-Grønland.

- Dette kan bety spennende fangstmuligheter, sier fiskeriminister Per Sandberg i en pressemelding på morgenkvisten i dag.

- Utnyttelsen av kvotene ved Grønland har vært god i år, og vi skal være fornøyd med at Norge og Grønland er enige om en kvoteavtale også for 2018.

Kvotene for de fleste bestandene blir videreført på samme nivå som for 2017. Nytt av året er at Norge får en kvote på 100 tonn skolest, som er en dypvannsfisk i torskefamilien. Kvoten på uer økes fra 200 tonn til 1000 tonn, og til gjengjeld har Grønland fått en økning i torskekvoten på 300 tonn.

Grønlands kvote i Barentshavet er i sum satt til 4000 tonn torsk, 900 tonn hyse og 500 tonn sei. I tillegg får Grønland en kvote på inntil 300 tonn bifangst av andre arter.

For Norges del er blåkveitekvotene på 900 tonn ved Vest-Grønland og 400 tonn på Øst-Grønland videreført. Det er også torskekvoten på 1200 tonn, og kveitekvoten på 10 tonn. Bifangstkvoten til norske fartøy er satt til 150 tonn.

Norge og Grønland har også blitt enige om å videreutvikle forskningssamarbeidet for blåkveite, torsk, uer, håkjerring og makrell.

Det flerårige forskningsprogrammet, om effektene av klimaendringene på fiskebestandene og økosystemene i vestnordiske farvann, videreføres også.


Nøkkelord