Nordområdesenteret får økt bevilgning

Frode Mellemvik, direktør ved Nordområdesenteret i Bodø mener det er essensielt å få til et forskningsløft i nord. Foto: Christine Karijord
Nordområdesenteret ved Nord universitet får økt rammebevilgningen fra 10 til 14 millioner kroner i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 2017.


Nordområdesenteret ved Nord universitet får økt rammebevilgningen fra 10 til 14 millioner kroner i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 2017.

Rammebevilgningen blir dermed 14 millioner kroner årlig fremover, med 4 millioner ekstra allerede for inneværende år.

Veldig glad

Direktør Frode Mellemvik ved Nordområdesenteret (NOS) ved Nord universitet er svært glad:

- Dette er et tydelig signal fra Regjeringen, på at de ser behovet for det viktige arbeidet som gjøres ved NOS. Nå kan vi arbeide mye tryggere, med tryggere og bedre rammer, og sikre mange av aktivitetene våre som hittil har vært prosjektfinansiert.


En god dialog

Mellemvik viser til at NOS hadde søkt, eller bedt, om 10 millioner i rammeøkning, men sier seg likevel fornøyd med de fire – så langt.

- Vi har en veldig god dialog med Regjeringen, og vi merket oss jo også at regjeringens Nordområdestrategi, som ble fremlagt for kort tid siden, understøtter en forsterking av Nordområdesenteret.

I strategien påpekes det jo videre satsing på innovasjon og næringsutvikling i nord, og det konkretiseres bl.a. gjennom "fortsatt støtte opp om nordnorske kompetansemiljøer for å bidra til at kunnskapen kommer til nytte for forskning og innovasjon i næringsliv, samfunnsliv og forvaltning".

Regjeringen følger opp

Jeg er svært glad for at Regjeringen nå følger opp dette, sier Mellemvik til High North News, men lover at man kommer til å arbeide hardt videre for ytterligere økning i rammebevilgningen til NOS.

Stortingsrepresentant Margunn Ebbesen fra Høyre, Nordland, gir også uttrykk for stor glede over den økede bevilgningen til Nordområdesenteret.

Et tydelig signal

- Jeg var med på 10-åsmarkeringen for NOS, og fikk også der en grundig innføring i det viktige arbeidet senteret gjør. Og jeg har fulgt Nordområdesenteret lenge.

For oss er dette et klart og tydelig signal om at Regjeringen anerkjenner dette arbeidet, og at man ønsker å støtte opp om dette kunnskapsmiljøet. Det er jo også en direkte oppfølging av det som er skrevet i Nordområdestrategien.

- Jeg er rett og slett veldig glad for at vi har fått det til, sier Margunn Ebbesen.



Nøkkelord