Nordnorsk produksjonsselskap til topps - igjen

Her er styrelder og produsent Trond Eliassen (t.v.) og daglig leder Trond Eide i News On Request avbildet da de mottok pris i Hamburg i mai i år. (Arkivfoto: NOR)
Produksjonsselskapet News on Request går nok en gang til topps i en internasjonal og prestisjetung konkurranse. I går kveld vant kortfilmen om Innovasjon Norges historie gull under Cannes Corporate Media & TV Awards, for beste film i kategorien Corporate Image Films.



Produksjonsselskapet News on Request (NOR) går nok en gang til topps i en internasjonal og prestisjetung konkurranse. I går kveld vant kortfilmen om Innovasjon Norges historie gull under Cannes Corporate Media & TV Awards, for beste film i kategorien Corporate Image Films.

For et knapt halvår siden ble NOR - i konkurranse med mer enn 700 bidrag fra 37 land - tildelt «Gold Award» i kategorien for 3D-animasjoner på prestisjefylte World Media Festival i Tyskland.

Nå høster de ytterligere anerkjennelse.

- Vi er både stolte og ydmyke over denne hederen. Festivalen i Cannes er svært anerkjent i vår bransje, og det er et historisk sus over Cannes innenfor alt som handler om film. Dette er andre gangen i år at vi går til topps i en internasjonal konkurranse, og det bør vel være et tegn på at vi leverer på et høyt nivå, sier daglig leder og produsent i News on Request, Trond Eide.

Produksjonsselskapet, som blant annet har vært co-produsent på filmen «Død snø» og TV-serien «Himmelblå», har kontorer både i Bodø, Brønnøysund og Hommelvik.



Ung organisasjon med lang historie

Filmen de nå har vunnet gull med forteller hele historien om Innovasjon Norge på noen få minutter. Med Line Verdal foran kamera tas seeren med på en reise fra opprettelsen av Hypotekbanken 1862, gjennom hele fremveksten av norsk industri og næringsliv og frem til i dag.

- Historiefilmen om Innovasjon Norge fra 1852 til i dag, en film om en offentlig norsk virkemiddelaktør, laget av norske gründere fra Trondheim, vinner gull i Cannes? Nei, det er jo bare helt utrolig, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge i en uttalelse på selskapets nettsider.

Organisasjonen, som ble stiftet i 2003, har vært gjennom en omfattende omstillingsprosess. Traaseth sier det i forbindelse med fornyelsen av har vært viktig å fortelle, og synliggjøre, hva virkemiddelapparatet har betydd for norsk industri- og næringslivshistorie.

- Filmen minner oss, våre eiere, kunder og samarbeidspartnere om hvilke skuldre vi står på. Vår historie er langt mer enn ti år som Innovasjon Norge, sier hun.


- Føles godt

- Utfordringen fra Innovasjon Norge var å lage en interessant film som også skulle være nyskapende i stil og form. Det har vi nå et bevis for at vi har lyktes godt med. Det er til dels avanserte teknikker som er benyttet for å få det hele til å se ut som at det er gjort i ett sammenhengende opptak. Med visuelle effekter og ikke minst god planlegging og tilrettelegging ble det lekkert til slutt, mener vi. Det føles godt å få internasjonal anerkjennelse, sier Trond Eide.

Corporate Media & TV Awards arrangeres i Cannes for sjette år på rad, og er blant de mest prestisjetunge festivalene i sin sjanger. Festivalen hedrer de beste corporate-filmer, online medier og TV-dokumentarer fra hele verden, og hadde i år 772 bidrag.

 

Nøkkelord