Nå får regionsjef Torbjørn Naimak i Statens vegvesen Region Nord sove bedre om natten. (Foto: Statens Vegvesen)
Nå får regionsjef Torbjørn Naimak i Statens vegvesen Region Nord sove bedre om natten. (Foto: Statens Vegvesen)

Nord-Norge krymper stadigOg dette er han svært fornøyd med –
regionsjef Torbjørn Naimak i Statens vegvesen Region Nord. For i årets statsbudsjett tildeles 3,7 milliarder til riksveier i Nord-Norge.

– Vi i nord har fått om lag 20 prosent av statlige vei-midler og mye går til å fullføre allerede igangsatte prosjekter. Og jeg må si meg fornøyd med 3,7 milliarder til veg, smiler Naimak.

Veg-sjef Torbjørn Naimak gleder seg over at mange prosjekter i nord skal fullføres. Hålogalandsbrua er ett av de. (Foto: Statens Vegvesen)

Korter ned Nord-Norge

Regionsjefen tar en rask gjennomgang og nevner store prosjekter som Hålogalandsbrua i Narvik, Nordnesfjellet i Kåfjord og strekningen mellom Narvik og Alta.

– Vi korter ned avstander i nord, sakte men sikkert. Fra Sørfjordfjell til Alta krymper avstanden med 30 kilometer, og det er allerede 40 kilometer kortere å kjøre mellom Alta og Narvik, sier Naimak.

Han er også svært glad for at det satses stort på Helgeland, og forteller at det fortsatt vil være stor aktivitet langs E6 i tiden framover.

– Vi skal bruke 1,5 milliarder på nye anlegg i Helgeland på ett år, sier Naimak.

Store penger

Flere flaskehalser får midler til ferdigstilling – som Tjernfjell i Saltdal, et viktig nordisk grensesamarbeid for bedre trafikkflyt.

– Tjernfjell ferdigstilles i 2019, det er positivt. Men skal jeg juble over noe, så få det være at vi får starte på Skarvbergtunnelen. Det er en dårlig tunnel, et gnagsår og jeg innrømmer at jeg får sove bedre nå, sier Naimak.

Europavei 69 er den eneste veien til Honningsvåg. Og hvert år kjører flere tusen turister gjennom Skarvbergtunnelen på vei til Nordkapp.

– Jeg er svært fornøyd. Også over Tana bru. Du vet – vi jobber mye med dette hele tiden, sier Naimak. 

Stadig opplever han at mål blir nådd i landsdelen.

 – Idag har vi nådd en milepæl i Bodø. For akkurat nå skytes det gjennomslag i Bodø-tunnelen. Det brukes store penger på vei, og det koster, avslutter han.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.