Øystein Rushfeldt og Nussir har i dag fått svaret de har ventet på i fire år. (Foto: Nussir ASA og Linda Storholm)
Adm. dir. Øystein Rushfeldt i Nussir ASA må validere den strømmodellen som ble brukt i konsekvensutredningen av Repparfjorden Foto: Nussir ASA og Linda Storholm

Nok et krav til Nussir

Miljødirektoratet ber Nussir ASA validere den strømmodellen som er brukt i undersøkelsene av Repparfjorden. 

Nussir ASA har søkt om tillatelse til å anlegge sjødeponi i Repparfjorden for å deponere avgangsmasser fra planlagt gruvedrift i Kvalsund kommune. Søknaden behandles etter forurensningsloven og er nå til behandling hos Miljødirektoratet. 

Tredjepartsvurderinger er gjort

Akvaplan-Niva har på oppdrag fra Nussir ASA gjennomført undersøkelser av strømforholdene i fjorden. For å sikre et godt beslutningsgrunnlag engasjerte direktoratet to andre konsulentselskaper, DNV GL og Sintef, til å gjøre tredjepartsvurderinger av rapporten. Nå har Miljødirektoratet behov for at Nussir ASA validerer den strømmodellen som er brukt, og det må skje innen 15. oktober. 

Jobben er allerede i gang forteller Nussirdirektør Øystein Rushfeldt. Å validere modellen betyr å undersøke om metoden som er brukt er egnet til formålet, og om de svarene som undersøkelsen ga stemmer med de verdiene som er målt i fjorden.

– Det må utføres målinger og sjekke om de beskrivelsene som strømmodellen gir i rapporten stemmer, forklarer Rushfeldt. 

Flere målinger 

Den omtalte strømmodellen ble brukt i konsekvensutredningen som ble levert i 2010. Siden er det gjort flere målinger i fjorden, dermed finnes det en del data som modellen kan valideres mot. 

– Det som til slutt betyr noe er at vi har god styring på utslippene til deponiet, slik at massene havner der de skal og ikke spres mer enn nødvendig. Og det er noe vi har god kompetanse på, sier Rushfeldt.  

 

Her kan du lese det siste brevet fra Miljødirektoratet til Nussir. 

 

 

 

 

Nussir ASA

Etablert som AS i 2005. ASA fra 2007. 

Majoritetseiere:  

Monial AS (49,6%)

Ubs Ag (10,2%)

Antaeus AS (7,7%)

Morgan Stanley & Co International Plc (6,8%)

I styret sitter Nikolai Johns (leder), Gerhard Heiberg og Brita Eilertsen. 

Nussirfeltet ble oppdaget på slutten av 70-tallet. Malmen her inneholder foruten kobber også gull, sølv, platina og palladium. 

Nussir ASA har også undersøkelses- og utvinningsrettigheter til forekomsten i Ulveryggen.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.