Nils Arne Johnsen er ny næringssjef i Troms

Fylkesrådet i Troms har i dag ansatt Nils Arne Johnsen som ny næringssjef.

Fylkesrådet i Troms har i dag ansatt Nils Arne Johnsen som ny næringssjef i fylkeskommunen. 

- Med Nils Arne Johnsen har Troms fått en meget erfaren og kompetent næringssjef, som jeg ser fram til å samarbeid med. Han har over år bygd seg opp kunnskap om behov og bevegelser innenfor næringsutvikling i det urbane Arktis, og jeg er derfor glad for at Johnsen nå skal bidra aktivt inn i fylkeskommunens samfunnsutviklerrolle, sier fylkesråd for kultur og næring i Troms, Sigrid Ina Simonsen (Ap). 

Johnsen er siviløkonom fra Norges Handelshøgskole, og har det siste året jobbet i eget konsulentselskap med rådgivning innen forretnings- og samfunnsutvikling. Før det arbeidet han ni år som regiondirektør i Rambøll Norge AS, blant annet med spesielt ansvar for det internasjonale arktiske markedet. 

- Jeg har jobbet med samfunns- og næringsutvikling i hele mitt yrkesliv, og særlig innenfor provat sektor de siste årene. I prosjekter og møter med arktisk næringsliv både i Norge og internasjonalt har jeg erfart det store potensialet som finnes for nordnorske varer og tjenester, opplevelser og kompetanse. Sfsamt hvor mange dyktige aktører det er som hver dag skaper verdier, og som ønsker å utvikle seg. Denne utviklingen ønsker jeg fortsatt å bidra til som næringssjef i Troms fylkeskommune, og jeg ser virkelig fram til å bidra med mitt inn i den samfunnsutviklerrollen som fylkeskommunen har i pendelen mellom privat og offentlig sektor, sier den nye næringssjefen. 

 

Nøkkelord