NHO-sjef satser på speeddating

Alt fra blomsterbutikker til gründere får besøk når NHO's regiondirektør Christian Chramer legger ut på turne i helga. (Foto: Marius Fiskum/Norges sjømatråd)
Det sies at man har 100 dager på seg til å bevise at man kan gjøre en god jobb. Christian Kramer gjør i så fall sitt ytterste. En drøy uke før han runder 100 dager i jobben som NHOs regiondirektør for Troms og Svalbard, skal ha skal han speeddate 50 tromsbedrifter på fem dager.

Det sies at man har 100 dager på seg til å bevise at man kan gjøre en god jobb. Christian Kramer gjør i så fall sitt ytterste. En drøy uke før han runder 100 dager i jobben som NHOs regiondirektør for Troms og Svalbard, skal ha skal han speeddate 50 tromsbedrifter - på fem dager.

Regiondirektøren for Næringslivets Hovedorganisasjon, avdeling Troms og Svalbard, ønsker å styrke dialogen med medlemmene – og forhåpentligvis hanke inn noen flere:

- Jeg nærmer meg 90 dager i jobben. Nå er det på tide å sette opp farta og komme seg ut i flere bedrifter, sier han på telefon til High North News.

I løpet av den fem dager lange turneen, som starter søndag, skal Chramer trekke i alt fra joggesko til dress-sko, og være med på både bollebaking, avisutkjøring, kaffeservering og oppvask - for å nevne noe.

 

Hele Troms

Regiondirektøren forteller at responsen på den planlagte turneen utelukkende har vært positiv: 

- Det er ingen som har sagt nei, alle har ryddet i kalenderen, forteller han.

Med femti bedriftsbesøk på fem dager sier det seg selv at "stevnemøtene" blir nokså korte.

- Det var ei som spurte meg om det kunne bli noe kvalitet på så korte møter, og det er klart - hadde vi hatt to timer på hvert møte - hadde vi fått til mer. Det blir speeddating, med alt fra små frisørbedrifter til større hotellkjeder.

Hurtig tempo til tross, Chramer tror møtene vil bety noe:

- Det sender et viktig signal til medlemmene om at vi er engasjert, sier han.



Fjell og by 

Turneen gjennom Troms, hvor NHO har om lag 1000 medlemsbedrifter, starter på Kvænangsfjellet søndag, før turen går videre til Nord-Troms mandag. Tirsdag skal Tromsø besøkes, og onsdag er det harstadværingene og Sør-Troms som får besøk, før Chramer avrunder det hele i midt-Troms torsdag.

 Svalbard får ikke besøk i denne omgang, der har Chramer allerede vært.

- Jeg var i løpet av den første uka. Der hadde vi 10 møter på tre dager.

Den omfattende turneen handler ikke bare om å vise ansikt og styrke dialogen med medlemmene. Et av målene er også å finne ut mer om hva det er som særpreger bedriftene i Troms, og hvilke felles utfordringer de står ovenfor.

- Det blir på en måte en fem dagers-temperaturmåling, oppsummerer regiondirektøren.


Kompetansebehov og kommunesammenslåing

- Hvor opplever du at skoen trykker mest, per i dag?

- Vi har mange små kommuner, og jeg forventer at mange vil snakke om behovet for større kommuner, sier Chramer.

Han tror også kompetanse og utdanning, bedriftenes markedssituasjon og økt boligbehov – særlig i byene – vil bli aktuelle temaer.

Med på de ulike bedriftsbesøkene vil regiondirektøren også ha andre ansatte i NHO-Troms.

- Hva gleder du deg mest til?

- Det som gleder meg mest er at flesteparten ønsker at vi skal ha møtene utenfor møterommet, og at vi skal være med på alt fra baking til det å stå i oppvasken på en pizzarestaurant.

- Er turneen en ide du har kommet på selv, eller er den inspirert av andre ledere i NHO?

- Ideen er fra Troms, men fremover er det nok flere i NHO som vil gjøre det samme, sier Chramer.

Nøkkelord