Næringsministeren etter Kirkenesbesøk: - Ekstremt spennende planer

Nærings- og fiskeriminister Torbjørn Røe Isaksen besøkte Finnmark og industribedriften Kimek i Kirkenes tidligere i år. Når Nordland besøkes denne uka er det spesielt industriens satsing på teknologi, kompetanse og digitalisering som vil være ministerens fokus. (Foto: Håkon Jacobsen)
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ser store næringsmuligheter i byen og kommunen som er endepunkt både for E6 og Hurtigruten. 


Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ser store næringsmuligheter i byen og kommunen som er endepunkt både for E6 og Hurtigruten. 

Besøk på Kirkenes snøhotell, kongekrabbesafari, tur med havnevesenets isbryter og briefing om de nye planene for havna i Kirkenes. Næringsministeren, som er på "havturne" i Finnmark, Troms og Nordland, startet i Sør-Varanger i går - og har et tett program.

Når High North News snakker med han, på formiddagen i dag, har han allerede lagt bak seg en flytur fra Kirkenes til Tromsø – og ei natt på hurtigruta mellom Tromsø og Harstad.

Et av formålene med turneen er, ifølge departementet, å møte folk som har gode ideer, som utvikler mye og spennende teknologier, og som tror at havet er fremtiden for Norge.

- Fikk du noen gode ideer i Kirkenes?

Den tidligere kunnskapsministeren ler, før han forsikrer oss om at han har hatt gode møter både med de lokale reiselivsoperatørene og de som utvikler planene for den nye havna i Høybukta.

- Men først og fremst fikk jeg i går smaken på hvor store næringsmulighetene er, sier han på en sprakete mobillinje fra Skånland kommune i Troms.

I årene som kommer kan det åpne seg mange og spennende muligheter for Kirkenes. Med et mer effektivt transportsystem kan byen få en enda større betydning for den internasjonale og maritime virksomheten i Barentsregionen.

Stemninga i kommunesenteret var høy etter at norske og finske myndigheter for en drøy måned siden ble enige om at den mest realistiske strekningen for en arktisk jernbanetrase nordover er mellom Rovaniemi i Finland og Kirkenes

En del av planen er å bygge en undersjøisk tunnel med eget løp for jernbane mellom Helsinki i Finland og Estlands hovedstad Tallinn. Da får man en sammenhengende jernbaneforbindelse fra det arktiske nord direkte til Sentral-Europa. Det kan få stor betydning både hva gods og turister gjelder. 

Les også: Op-Ed: Tallinn-Helsinki railway tunnel may become a link between Asia and Europe (foreligger kun på engelsk, red.anm)

- Det henger jo sammen alt dette, sier Isaksen når HNN spør hva han tenker om utviklingen og betydningen av disse arktiske transportkorridorene, de nordlige sjørutene inkludert.

- Det handler jo om de isfrie havnene, både på Svalbard og i Kirkenes, og at det blir både en transport-hub’er og storhavn. Får vi både tunnel og jernbane på plass er det ekstremt spennende planer, sier han.

Isaksen sier at han, både i sin tidligere jobb som kunnskapsminister – og i jobben som næringsminister, opplever at kunnskapene og fokuset på nordområdene er høyt.

Når du leser dette har Røe Iaksen antagelig rukket over både Grovfjord mekaniske verksted, Astafjord lakseslakteri og kanskje også Narvik havn – som er ytterligere et transportknutepunkt i nord.

I morgen tidlig åpner han High North Dialogue-konferansen 2018 i Bodø. Den arrangeres av Nordområdesenteret ved Nord universitet, og i år er det «Growth in the Arctic» som er hovedtema.






Nøkkelord