Nå åpnes det for gullgraving på Grønland
Områdene som Mute Bourup Egede og Naalakkersuisut nå åpner for småskalaleting etter gull og andre mineraler, ligger helt sør på Grønland.

Nå åpnes det for gullgraving på Grønland


Det grønlandske selvstyret, Naalakkersuisut, åpner for småskala-leting etter gull og andre mineraler sør i landet – på tuftene etter NunaMinerals.

Naalakkersuisoq (minister) for råstoffer, Múte Bourup Egede, skriver i en pressemelding at;

“Det er med stor glæde, at jeg kan konstatere, at interessen for småskalaområdet er voksende. Jeg ønsker at bidrage til denne positive udvikling. Et af tiltagende for at understøtte dette er, at interessante områder reserveres til småskala. Samtidig skal det også sikres, at udvikling af småskalaområdet tager hensyn til og sker i samarbejde med lokalsamfundet. Naalakkersuisut har derfor i dialog med Kommune Kujalleq besluttet, at to geologisk interessante områder i Sydgrønland reserveres til småskalaaktiviteter”.

Det området som nå reserveres for småskaladrift ligger innenfor det som var det konkursrammede leteselskapet NunaMinerals’ lisenser, og helt sør i landet, i Kommune Kujalleq. Ifølge Naalakkersuisut er det særlig forekomstene av gull i dette området som gjør det interessant, også for småskalaprosjekter, men det finnes også andre interessante mineraler i området.

Beslutningen om å reservere disse områdene til småskalaaktiviteter er et av flere initiativer fra Naalakkersuisut for å hjelpe småskalavirksomheter. Med en nylig endring i råstoffloven er reglene innenfor småskalaområdet blitt mer fleksible, og også klarere, og dermed lettere å forstå, heter det i pressemeldingen.

Departementet for Råstoffer har også nylig gitt ut nytt informasjonsmateriale om småskalaområdet.
Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.