Lofotbedrifter kakker seg på lag

Taste Depot Lofoten skal gi turistene en smak av de beste råvarene Lofoten kan by på. (Foto: Taste Depot Lofoten)
To kjente bedrifter i Lofoten slår seg sammen og lager matkonseptet "Taste Depot Lofoten".

To kjente bedrifter i Lofoten slår seg sammen og lager matkonseptet "Taste Depot Lofoten". 

Serveringsstedet som åpner dørene i helgen, er ikke bare et nytt tilskudd til Svolværs serveringstilbud, men et nytt konsept innen matopplevelser, forteller aktivitetsleder i XXLofoten, Geir Martin. 

XXLofoten ble i 2012 kåret til Årets reiselivsbedrift i Norge, og nå har de funnet tonen med Lofotprodukt AS, som står bak merkevaren "Lofoten". De to bedriftene har fra hver sin innfallsvinkel fokus på å bygge merkevaren Lofoten, og nå også sammen. 

- Sjømatnæringen og reiselivsnæringen har i stor grad samme fokus når vi promoterer Lofoten. Det handler om ren natur, friskt hav, kortreist mat og bærekraftig forvaltning. Vi mener derfor et samarbeid gjør det mulig å ta ut synergier. Nå gir vi lokale produsenter et showroom for produktene sine midt i lysløypa mellom buss-, cruise- og hurtigruteturister her i Svolvær, forteller Martin fra XXLofoten. 

Etterspurt av turister 

Ideen til det nye konseptet kom da selskapet stadig fikk spørsmål fra tilreisende om lokal mat og matminner. Taste Depot Lofoten skal være et sted å kjøpe rask og velsmakende lokalmat for turister på farten. Et butikkutsalg med spesialutviklede produkter av de beste råvarene Lofoten kan by på, og i tillegg et utvalg signaturretter som kan spises på stedet eller tas med. 

Lofotprodukt AS er hovedleverandør av både råvarer og matminner, mens XXLofoten skal stå for den daglige driften og tilberedningen. 

- Det er viktig både for oss og for turistnæringen at tilreisende får kjenne den gode smaken av Lofoten. På den måten skaper vi gjenkjøp, både av opplevelser og produkter. Vi er derfor svært fornøyde med at dette matkonseptet nå etableres i Lofoten, forteller André S. Misund, salgssjef Storhusholdning i Lofotprodukt AS.

 

Nøkkelord