LNS samarbeider med spansk entreprenør

Adm. dir. Frode Nilsen er optimist på vegne av LNS-konsernet, trass i et svært turbulent økonomisk år. - Det går mot pluss for 2016, mener Nilsen. (Foto: Arne F. Finne).
Entreprenørselskapet Leonhard  Nilsen og sønner (LNS) fra Risøyhamn inngår samarbeid med spansk storselskap for å få veianbud i Norge. - Helt nødvendig, sier Frode Nilsen.

Entreprenørselskapet Leonhard  Nilsen og sønner (LNS) fra Risøyhamn inngår samarbeid med spansk storselskap for å få veianbud i Norge. - Helt nødvendig, sier Frode Nilsen.

Det er det offentlige selskapet Nye Veier AS som melder at et konsortium bestående av blant andre LNS og spanske Acconia Construcción S.A. i Valencia er blant fem tilbydere som er kvalifisert for å konkurrere om entreprisen for bygging av E6 fra Ranheim til Værnes i Trøndelag.


Spansk hovedentreprenør 

Gruppen, der Acconia Construcción er oppført som hovedentreprenør, består ellers av Multiconsult Norge AS og og Acciona Manteinimento, i tillegg til LNS, som underentreprenører. 

Konsernsjef Frode Nilsen i LNS har, ved flere anledninger, kritisert norsk myndigheter for å å utlyse byggeprosjekter som er så store at norske entreprenører ikke har muligheter til å levere anbud. Han har også advart mot det han har kalt "mer eller mindre seriøse aktører fra utlandet. Det har jo til dels vist seg å være et tveegget sverd – for å bruke et slikt uttrykk".


Gjennomseriøst selskap

- Acconia er et 100 prosent gjennomseriøst firma, det er det ingen tvil om, sier Frode Nilsen til High North News. Og for oss er dette den eneste muligheten til å komme med. Dette prosjektet har en ramme på over 4 milliarder kroner, vi har ingen mulighet til å gå etter et slikt prosjekt alene. Vi i LNS besitter den kompetansen Acconia Construcción trenger til denne jobben.

Nilsen forteller at det spanske selskapet har levert godt på prosjekter både i Norge og i utlandet tidligere, og at det har vært kontakt og samtaler mellom LNS og spanjolene om samarbeid siden sommeren 2017.


Høyt prioritert

Strekningen E6 Ranheim – Værnes er 23 km lang, og blant Nye Veiers høyest prioriterte strekninger. De vedtatte reguleringsplanene i kommunene Trondheim, Malvik og Stjørdal skal omarbeides med ny regulering som en del av integrert samhandling og optimalisering av prosjektet med valgt entreprenør.

Prekvalifiserte entreprenører skal inngi tilbud i slutten av mai, og Nye Veier vil inngå avtale med vinner av tilbudskonkurransen i september.

(Kilde: Nye Veier AS)

Nøkkelord