LNS-rubiner fra Grønland til Bangkok

True North Gems' gruve i Aappaluttoq har inngått millionkontrakt med den Bangkokbaserte smykke- og klokkeprodusenten Chinastones Inc. (Foto: TNG).
Rubiner og rose safirer fra True North Gems på Grønland skal distribueres via Chinastone Inc. Kontrakt verd 21 millioner dollar over tre år nettopp signert.

 

Rubiner og rosa safirer fra True North Gems på Grønland skal distribueres via Chinastone Inc. Kontrakt verd 21 millioner dollar over tre år nettopp signert.

Det delvis LNS-eide (Leonhard Nilsen & sønner) gruveselskapet True North Gems (TNG) på Grønland er i en overgangsfase fra leting og utvikling til å bli en produsent av høykvalitets rubiner og rose safirer.

Smykker og klokker

Avtalen om leveranser til det Bangkokbaserte selskapet Chinastone representerer en ny milepæl i utviklingen av gruvedriften. Chinastone er verdensledende på kutting og polering av smykkesteiner, og dessuten produsent av smykker og klokker til markeder over hele kloden.

Kontrakten som er inngått forplikter TNG til å levere rårubiner for minimum sju millioner dollar (godt og vel 60 millioner norske kroner) til Chinastone per år i den kommende tre årene.

En milepæl

-Det er en anerkjennelse for TNG og en ny milepæl i arbeidet med å bringe våre rubiner ut til markedet, sier Nicholas Houghton, administrerende direktør i TNG i en pressemelding. Han legger til at han ser frem til å samarbeide med Chinastone om utvikling av det internasjonale markedet for rubiner og rosa safirer.

Steinene fra gruven i Aappaluttoq skal alle utstyres med ekthetssertifikat som viser opprinnelsessted, og som skal garantere at dette er «rene» edelstener, og ikke kan sammenlignes med såkalte «blod-diamanter».

Verdens største

Gruven i Aappaluttoq, sør på Grønland, er antatt å være verdens største (kjente) forekomst av rubiner, og det er antydet en levetid på ni år for den kjente forekomsten.

Administrerende direktør Frode Nilsen i LNS har imidlertid sagt til High North News tidligere at det finnes rubiner i denne forekomsten for drift i flere hundre år fremover.



Nøkkelord