Leserbrev: Vegvesenets Bodø-kommentator

Jeg viser til kommentarartikkel av Kari Karstensen i nettavisen High North News 27. mars. Introduksjonen fra ansvarlig redaktør Arne O. Holm lyder slik: "Vår kommentator Kari Karstensen leverer, som alltid, en presis og skarp kommentar om en landsdel som består av så uendelig mye mer enn Tromsø og Bodø."


Jeg viser til kommentarartikkel av Kari Karstensen i nettavisen High North News 27. mars. Introduksjonen fra ansvarlig redaktør Arne O. Holm lyder slik: "Vår kommentator Kari Karstensen leverer, som alltid, en presis og skarp kommentar om en landsdel som består av så uendelig mye mer enn Tromsø og Bodø."

Jeg oppfatter det slik at Karstensen er engasjert som fast kommentator for nettavisen i Bodø. I byline oppgis det at artikkelforfatteren (kommentatoren) arbeider med "strategi og kommunikasjon i Statens Vegvesen Region Nord". Siden dette (altså arbeidssted og rolle) vektlegges, legger jeg til grunn at synspunktene som fremmes i artikkelen også representerer arbeidsgiver.

Det er jo slett ikke alle regionale statlige virksomheter i vårt langstrakte land som er så heldige at de er representerte med sin egen og høyt profilerte kommentator i de redaktørstyrte mediene. Slik sett er jo Statens Vegvesen i Bodø i en særstilling, så langt jeg kjenner til, både i landsdelen og landet for øvrig. Det er et interessant fenomen at en regional statlig etat har en meningssterk medarbeider som arbeider med "kommunikasjon og strategi", og i tillegg har særdeles sterke synspunkter både på Tromsø som bysamfunn, medienes rolle og på organiseringen av landsdelen. Det engasjementet må Karstensen naturligvis få lov til å ha.

Personlig synes jeg ytringsfriheten skal ha vide rammer, og at den opplagt også må gjelde for Statens Vegvesens Bodø-kommentator. Hvilke roller og hatter man til enhver tid skal ha på, vil ikke jeg blande meg bort i.

Jeg heller ingenting imot også at en veibygger i nord tar rollen som aktiv mediekritiker, og det er jo bare hyggelig at dette ligger til de naturlige arbeidsoppgaver for travle medarbeidere som til daglig arbeider med "strategi og kommunikasjon" hos Statens Vegvesen i Bodø.  

Det er jo ingen mangel på kritikk av mediene nå til dags, ei heller av Nordlys, og det skulle nesten bare mangle at ikke også Statens Vegvesens egen profilerte kommentator har betraktninger rundt dette.

Jeg skulle ønske kommentatoren kunne være enda mer direkte i stilen neste gang. Det er ingen grunn til å gå rundt grøten, og adskillig bedre for leserne. Når hun mener å angripe Nordlys, eller undertegnede, burde vel kommentatoren si det rett frem i stedet for å gå omvei?

Å lide av "monomani" - som Vegvesenets kommentator mener jeg er rammet av - er jo mildest talt ingen hedersbetegnelse eller hyggelig attest, verken til en avis eller en redaktør, ikke minst med tanke på den ganske mørke historikken bak anvendelsen av ordet.

Normalt sett skal man heve seg over å imøtegå kritikk som åpenbart er basert på følelser, mangel på oversikt over samfunnsdebatten, eller vranglesning. Det er en daglig foreteelse at våre lesere i hele landsdelen har synspunkter på Nordlys sine ledere og kommentarartikler, som del av det daglige ordskiftet, og vi bør vel kunne leve med at Statens Vegvesens Bodø-kommentator vurderer oss som "monomane".

Jeg ønsker Statens Vegvesen i Bodø lykke til videre med kommentator-virksomheten. Kanskje vi etter hvert også får gleden av å lese Karstensens betraktninger når det gjelder hennes eget fagfelt, transport og samferdsel i nord. Det ville komme som en stor overraskelse, men det er i alle fall lov til å håpe.



Nøkkelord