Lederspirer fra nord skal representere Norge i Ottawa

(F.v:) Andreas Østhagen, Lena Fjellvang og Siri Beate Arntzen skal representere Norge i Ottawa i april. (Foto: Nordområdesenteret, UIN)
De spås å ha en fremtid som ledere i nordområdene, og i april skal de representere Norge under en samling hos Arktisk Råd i Ottawa, Canada.

De spås å ha en fremtid som ledere i nordområdene, og i april skal de representere Norge under en samling hos Arktisk Råd i Ottawa, Canada.

Det er det norske Utenriksdepartementet som har funnet tre norske representanter til samlingen i canadiske Ottawa, basert på forslag fra Nordområdesenteret ved Handelshøgskolen, Universitetet i Nordland.

Navnene til representantene ble offentliggjort under konferansen High North Dialogue i Bodø:

* Siri Beate Arntzen (26) fra Sørvågen i Lofoten. Arbeider for "Norsk olje og gass" og studerer ved Universitetet i Tromsø (UiT) - Norges Arktiske Universitet.

* Lena Fjellvang (27) fra Narvik. Arbeider for Norges Sjømatråd i Tromsø.

* Andreas Østhagen (28) fra Bodø. Arbeider hos Institutt for forsvarsstudier, og er også knyttet til The Arctic Institute og Nordområdesenteret.

Utenriksdepartementet opplyser dessuten at Marion Aslaksen Ravna, som er student ved Universitetet i Tromsø, vil representere Samerådet i Ottawa.

Samerådet er en av de seks faste urfolkorganisasjonene i Arktisk råd.

Det er det canadiske formannskapet i Arktisk Råd som under møtene i slutten av april inviterer til en workshop for "Future Arctic Leaders", fra medlemslandene til Arktisk råd. 

Målet med workshopen i Ottawa er å bringe sammen fremtidige ledere i nordområdene for at de skal kunne utveksle synspunkter og forhåpninger for fremtiden i Arktis.

Statssekretær Bård Glad Pedersen i Utenriksdepartementet uttalte under High North Dialogue i går at det er viktig at de norske representantene også tar med synspunktene tilbake til Norge for at debatten skal kunne fortsette her.

De norske representantene skal i tiden fremover også blogge for High North News.

Nøkkelord