Bilde Lars Georg Fordal
Lars Georg Fordal er tilsatt som daglig leder i Barentssekretariatet. (Foto: Marcello Casanelli)

Lars Georg Fordal ny leder i Barentssekretariatet


Lars Georg Fordal (39) er tilsatt som ny daglig leder i Barentssekretariatet. Han kommer fra en stilling som internasjonal observatør for OSSE i Ukraina, hvor han har vært i to år.

Fordal har utdanning i russisk språk og kultur fra Universitetet i Tromsø, og har tjenestegjort ved flere norske utenriksstasjoner. Han var ansatt ved generalkonsulatet i Murmansk i perioden 2009-2012, og kjenner Barentssamarbeidet godt fra denne tida.

-Her var han blant annet sentral i arbeidet med å utvikle grenseboerbeviset. Tidligere har han vært ansatt ved de norske ambassadene i Moskva og i Vilnius, i tillegg til at han har vært rådgiver i Utenriksdepartmentet, skriver Brentsekretariatet i en pressemelding.

– Med Lars Georg Fordal i sjefsstolen får vi en leder med svært gode russlandskunnskaper, sier styreleder i Barentssekretariatet, Stig Olsen, som mener Lars Georg Fordal med sin erfaring fra Utenriksdepartementet og norske utenriksstasjoner har de alle beste forutsetninger for å lede Barentssekretaiatet i årene som kommer.Motivert og klar for oppgaven

Fordal, som opprinnelig kommer fra Stjørdal, sier at han gleder seg til å ta fatt på jobben i Kirkenes.

– Jeg er svært motivert for å kunne videreføre Barents-samarbeidet. Å utvikle og støtte nye prosjekter på tvers av grensen blir viktig. De tre nordligste fylkeskommunene driver en viktig og enestående samarbeidsmodell. Barentssekretariatet har en unik funksjon når det gjelder å opprettholde et høyt nivå for samarbeid i nord, sier Lars Georg Fordal.

Han ser det som svært viktig å videreføre pågående og støtte nye prosjekter på kryss av grensene innen områder som kultur, idrett, journalistikk, næringsliv, urfolk, miljø og andre arenaer.

Styret i Barentssekretariatet har nylig konstituert Anne-Cathrine Larsen som daglig leder inntil Fordal kan tiltre stillingen. Hun er til daglig assisterende fylkesrådmann i Finnmark fylkeskommune.

  

 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.