The government's vision is that the High North shall be a peaceful, creative and sustainable region. – To achieve this we need an overall strategy that connects foreign and domestic policy, Prime Minister Erna Solberg says. (Photo: Hege Eilertsen)
- Vi er garantisten for at et borgerlig flertall skal gi borgerlig regjering, og at MDG, Rødt og SV holdes utenfor makt over distriktene. skriver kronikkforfatterne. Her er statsminister Erna Solberg fotografert i forbindelse med lanseringen av regjeringens nye nordområdestrategi i Bodø, i vår. (Foto: Hege Eilertsen)
Frank Bakke-Jensen og Trond Helleland
Trond Helleland er parlamentarisk leder i Høyre, og Frank Bakke-Jensen EØS- og EU-minister.
01/09/2017


Ledigheten i Finnmark er den laveste siden før forrige valg. Spørsmålet nå er om vi skal kaste Erna Solberg som statsminister, for å la SV, MDG, Rødt, SP og AP ta over styringen og svekke distriktene.

Det gror godt i Finnmark. Det er full fart i alle distriktsnæringene. Reiselivsnæringen har satt rekorder tre år på rad, oppdrettsnæringen når snart 100 milliarder kroner i eksport, og i landbruket er det inntekts- og produksjonsvekst.

Heller ikke i offentlig sektor er det grunn til negativitet. I skolen lærer elevene mer, fraværet har falt med 57 prosent i Finnmark etter innføringen av fraværsgrensen, og støtten til helsetjenester for barn og unge er økt med én milliard. Det planlegges for tre ganger så mange sykehjemsplasser, og kommuneøkonomien er den beste siden 90-tallet.

Det er med andre ord ingen grunn til å snakke utviklingen i distriktene ned. Høyre går i stedet til valg på å ytterligere bygge distriktene opp. Vi skal ansette 1 500 flere i politiet, senke kostnadsnivået for bedriftene, og bygge ut vei og bane for 1000 milliarder kroner. Det kommer til å gi et løft for Finnmark, særlig med tanke på ordentlig skredsikring langs E69 Skarvbergtunnelen og en trygg helårsvei på E6 Kvænangsfjellet.

Både SV, Rødt og MDG vil det imidlertid annerledes. På målingene har disse partiene 18 av de 85 mandatene Støre og Vedum trenger for å ha et flertall på Stortinget. Felles for disse partiene er at de sier nei til veibygging i distriktene, nei til olje- og gassnæringen, og ja til titalls milliarder i økt skatt for små og mellomstore bedrifter i distriktene. Distriktene fortjener ikke dette når de nå går så godt.

De vil neppe få gjennomslag for alt, men stemmene deres kan ikke tas for gitt. Se bare til Oslo. Der overlot Ap samferdselspolitikken til nettopp MDG for å få makt. Nå risikerer vi at Gahr Støre gjør det samme på riksplan. Jeg vil minne om at dårlige veier bare er dårlige veier, ikke god miljøpolitikk.

MDG er mot tre av fire veiprosjekter vi har vedtatt i nasjonal transportplan. SV vil kutte halvparten. Ap har lovet ikke å forhandle vekk oljepolitikken. Da er det samferdselspolitikken som må ofres når Gahr Støre i sene nattetimer skal forhandle fram et statsbudsjett med MDG, SV og Rødt.

Det kan bety bråbrems for, skal man tro merknadene til MDG. Høyre er garantisten for fortsatt full fart på veiutbyggingen i distriktene, fordi vi vet at dette er ønsket fra et bredt sett med politikere fra Finnmark.

Lokalt ønskes det også mer handlefrihet, mer makt og flere statlige arbeidsplasser. Vi flytter derfor ut dobbelt så mange statlige arbeidsplasser som SP fikk til. I tillegg sier vi ja til lokale initiativ (80 prosent) – der SP sa i sin tid sa nei (40 prosent). Det gjelder for eksempel i byggesaker, mineralprosjekter, veibygging og andre type innsigelsessaker. Skal MDG, SV, AP og SP ta over styringen, risikerer vi at mer makt igjen flyttes til byråkrater i Oslo.

I Finnmark ligger det an til et uhyre spennende valg. Høyre trenger hver eneste stemme for å sikre ett Høyre-mandat fra Finnmark. Dette kan avgjøre valget! Derfor håper jeg at velgerne i Finnmark sier nei til å bytte ut Erna som statsminister 11. september. Det krever at man stemmer på Høyre. Vi er garantisten for at et borgerlig flertall skal gi borgerlig regjering, og at MDG, Rødt og SV holdes utenfor makt over distriktene.Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.