Krevende kunst i polarhall

Valget av den amerikanske kunstneren Joan Jonas som åpningsutstiller i nye Kunsthall Svalbard kan synes dristig. Men det er det kanskje ikke, spør Lars Elton i en anmeldelse i Dagsavisen.

Fredag åpnet Nordnorsk kunstmuseums nye filial, Kunsthall Svalbard, med Dronningen og kulturministeren til stede. Museet har for tiden stor suksess med presentasjonen av Peder Balke i National Gallery i London, og filialen på Svalbard er del av en offensiv strategi. Åpningen har også stor symbolsk betydning som en markering av Norges suverenitet på Svalbard og som et uttrykk for en ekspansiv politikk inordområdene. Men er det riktig å åpne med såpass avansert kunst i et samfunn med cirka 2000 innbyggere, spør anmelderen, og svarer slik:

“Like viktig som å betjene turistene er kunsthallens strategiske betydning. Etableringen skal følges av et residensprogram, noe som også er viktig. Dragkampen om nordområdene har eskalert de senere årene. Derfor var det kanskje ingen tilfeldighet at både Dronningen, kulturministeren, sysselmannen og Svalbards ordfører var til stede for å åpne kunsthallen? Statsråd Thorhild Widvey ser kunsthallen som et virkemiddel for å styrke regionene.”

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.