Kraftige Widerøekutt i Lofoten og Vesterålen

Widerøe skal kutte 44 ruter i Nord-Norge kommende høst. Administrerende direktør Sten Nilsen peker på markedsforhold og avgiftspolitikk. (Foto: Hege Eilertsen).
Widerøe skal kutte 44 flyvninger i Lofoten og Vesterålen fra kommende høst. Markedsutvikling og rammebetingelser får skylden.


Widerøe skal kutte 44 flyvninger i Lofoten og Vesterålen fra kommende høst. Markedsutvikling og rammebetingelser får skylden.


I en pressemelding fra selskapet sier administrerende direktør Sten Nilsen i Widerøe at selskapet dessverre ser seg nødt til å legge om produksjonen i Lofoten for å tilpasse seg dagens rammebetingelser og markedsutvikling.

Ifølge Nilsen blir resultatet av kuttene et tilbud som er mer tilpasset de setekravene som er satt av Samferdselsdepartementet, og at det er ekstra produksjon, ut over disse kravene som nå kuttes.

Til nettavisen E24 opplyser selskapet at de kutter de ekstra rutene som har vært tilbudt utover det som selskapet leverer gjennom anbudssystemet. Det er altså ikke rutene som anbudene forplikter selskapet til som nå rammes.

- I tillegg kuttes de fleste kommersielle kortbaneflygninger mellom Lofoten og Tromsø, færre kunder får akkurat det produktet de etterspør, men vi ser ikke at vi har noen valg slik avgiftene har utviklet seg de siste årene, sier Nilsen.

Kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll sier til E24 at den kapasiteten som nå tas ut fra Lofoten og Vesterålen skal settes inn på lengre og mer lønnsomme ruter.

Til sammen betyr dette likevel en kraftig reduksjon i tilbudet. Blant annet forsvinner ruten mellom Svolvær og Tromsø, mens ruten mellom Leknes og Tromsø kuttes til én daglig avgang.

Endringene trer i kraft fra 13. august.



Nøkkelord