Kongen kommer til frigjøringsjubileet

Både Hans Majestet Kong Harald, statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende deltar under 70-årsmarkeringen for frigjøringen av Øst-Finnmark.

25. oktober markeres den historiske begivenheten, og utenriksminister Børge Brende har invitert sin russiske kollega Sergeij Lavrov til å delta i markeringen.

Alliansen under krigen og det mellomfolkelige fellesskapet som oppsto særlig i nord, er en viktig del av den norsk-russiske historien og vårt naboskap med Russland, skriver statsministerens kontor i en uttalelse. 

– Jeg ser frem til å delta sammen med H.M. Kongen under markeringen av frigjøringen av Øst-Finnmark i Kirkenes 25. oktober. Dette besøket er en fin anledning til å hedre dem som bidro i frigjøringskampen. Det er også viktig å hedre innsatsen til de sovjetiske styrkene, sier statsminister Erna Solberg.

Arrangementet den 25. oktober er i Kirkenes sentrum og ved Bjørnevatn, hvor store deler av lokalbefolkningen var da de sovjetiske styrkene ankom.

Det første kommunestyremøtet i det frigjorte Norge ble avholdt i Rørbua, denne vil som en del av markeringen bli fredet. 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.