Kineserne jakter på Svalbard

Kina ser målrettet mot nord.
–  Mineraler fra landområdene til bruk i industrien, samt olje og gass fra havbunnen, er viktige for verdens nest største økonomi, sier seniorforsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt, kanadiske Marc Lanteigne,  som har forsket spesielt på Kinas engasjement i
 Nordområdene, til Aftenposten. 
-  Stormakter som Russland og USA grenser til nordområdene, og derfor kreves det en større grad av ydmykhet av kineserne som er nykommere i nordområdene, sier Lanteigne.
På konferansen Arctic Frontiers tidligere i år redegjorde generaldirektør Xiansheng Sun i Kinas nasjonale petroleumsråd for Kinas ambisjoner i nord og fortalte om hvordan landet allerede bygger rørledninger i mange land og er aktivt med i oljeindustrien i russiske nordområder.
- Kina ønsker en rolle i arktisk petroleumsindustri. Vi er en stor energiforbruker og kan bli det største markedet for arktisk olje, sier han ifølge avisen.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.