Kim Kielsen om Nuukplanene: - Et luftslott

- Et luftslott, sier selvstyreleder Kim Kielsen om de ambisiøse utbyggingsplanene for hovedstaden Nuuk. (Illustrasjon: sermersooq.gl/da/).
Grønlands selvstyreleder, Kim Kielsen, går til angrep på kommuneledelsen i hovedstaden Nuuk, og de storstilte utbyggingsplanene. –Et lufslott.


Grønlands selvstyreleder, Kim Kielsen, går til angrep på kommuneledelsen i hovedstaden Nuuk, og de storstilte utbyggingsplanene. –Et lufslott.

Kim Kielsen er også leder av partiet Siumut, og ordføreren i Nuuk er fra det andre store partiet i Grønlandsk politikk, Inuit Ataqatigiit (IA). Det stunder mot kommunevalgkamp på Grønland.

Mot egne partifeller

Det er i et intervju med avisen Sermitsiaq at Kielsen kommer med sitt angrep på planene for utbygging og utvikling av hovedstaden Nuuk. Som omtalt i High North News tidligere er det lagt frem planer for en fordobling av innbyggertallet i hovedstaden.

- Det er ingen som vet om prosjektet har livets rett, sier selvstyre- og partilederen til avisen, og er dermed nær å avskilte et prosjekt som også hans egne partifeller i hovedstaden har stemt frem.

Full oppslutning i kommunen

- Hele prosjektet er et godt eksempel på at det trenges et politisk skifte i Nuuk, hevder Kielsen, noe ordføreren, IAs Asii Chemnitz Narup, reagerer på

- Siorarsiorfik (hovedstadsprosjektet) er et stort og ambisiøst projekt, som alle 19 kommunestyremedlemmer har samarbeidet om. Prosjektet har hatt samlet oppslutning i kommunestyret – og altså også fra Siumut. Jeg skal ikke blande meg i at Kim Kielsen underkjenner sine partifeller – men timingen er selvfølgelig interessant.

Et forutsigbart bakholdsangrep

Det er jo velkjent at Siumut lider under at de ikke har ordføreren i hovedstaden, derfor er dette bakholdsangrepet ganske forutsigbart, sier ordfører Asii Chemnitz Narup.

Det hører med til historien at Siumut og IA sitter sammen i selvstyreregjeringen etter regjeringsskiftet i oktober i fjor. De to partiene har like mange representanter i landets nasjonalforsamling, Inatsisartut.




Nøkkelord