Jan-Gunnar Winther søker sjefsjobben i Forskningsrådet

Direktør Jan-Gunnar Winther ved Norsk Polarinstitutt er blant søkerne til direktørjobben i Norges Forskningsråd. (Foto: Stina Grønbech).
Direktør Jan-Gunnar Winther ved Norsk Polarinstitutt er blant søkerne til stillingen som ny direktør i Norges Forskningsråd.

 

Direktør Jan-Gunnar Winther ved Norsk Polarinstitutt er blant søkerne til stillingen som ny direktør i Norges Forskningsråd.

-Jeg har vel ett år igjen av to ganger 6 års åremål som direktør ved Polarinstituttet, det siste går ut i juni neste år, og jeg ønsker å fortsette å arbeide med samfunnsutvikling, det er der jeg har bakgrunn, sier Jan-Gunnar Winther til High North News.

-Ønsker du deg sørover?

-Stillingen som sjef for Norges Forskningsråd er en uhyre viktig jobb for videreutviklingen av kunnskapsprofilen i Norge, og viktig for formingen av landet fremover. Det er innholdet i jobben som teller for meg, ikke geografien.

-Og med deg i direktørstolen kan forskningen i nord se bedre tider i møte?

-Det vil jeg absolutt ikke si noe som helst om. Nå er det en ansettelsesprosess som skal foregå, så får vi se hva den bringer, sier Jan-Gunnar Winther.

Winther får sterk konkurranse til direktørjobben, ikke minst fra rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen. Også direktør Aslak Tveito ved forskningslaboratoriet Simula og divisjonsdirektør Anne Kjersti Fahlvik i Forskningsrådet er blant søkerne, skriver Universitetsavisa.no.  

Direktørjobben i Forskningsrådet er ledig fra 1. desember i år, når Arvid Hallén går av.





 

Nøkkelord