Børge Brende var hovedtaler under åpningen av studieåret ved Universitetet i Nordland. Her sammen med rektor Pål Pedersen. Foto: Linda Storholm
(F.v) Rektor Pål Pedersen og utenriksminister Børge Brende sammen under åpningen av studieåret ved Universitetet i Nordland. (Foto: Linda Storholm)

Jakter på ny UiN-rektor

Pål Pedersen, rektor ved Universitetet i Nordland (UiN), er ferdig med åremålsperioden 1. august neste år. Styret ved universitetet er allerede i gang med å finne hans etterfølger.

Stillingsannonsen er ifølge Avisa Nordland like om hjørnet:

– Det er en spennende jobb, så jeg håper det er flere som har lyst til å bidra i en sånn posisjon, sier Pål Pedersen.


Helst før jul

Universitetet håper å ansette en ny rektor før årsskiftet, slik at vedkommende får tid til å orientere seg i jobben før åremålsperioden til Pedersen går ut. Det skal også ansettes ny dekan ved Profesjonshøgskolen neste år, og planen er at den nye rektoren skal bidra i rekrutteringsprosessen.

Pål Pedersen har vært i medias søkelys flere ganger de siste månedene, i forbindelse med debatten om ny universitetsstruktur i nord.

I forrige uke var kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i dialogmøte med ledelsen for de to nordnorske universitetene, samt høgskolene i Narvik, Harstad og Nesna. I etterkant av møtet har statsråden uttalt at det kan bli aktuelt å bruke tvang for å slå sammen høgskolene og universitetene i nord.

 

Sammen – eller hver for seg?

Departementet jobber fortsatt med saken, og slik det ser ut nå står det mellom tre ulike scenarioer.

Det første er at alle de høyere utdanningsinstitusjonene i nord slår seg sammen, og blir Universitetet i Nord-Norge. Alternativt at Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet fusjonerer med Høgskolen i Narvik og Høgskolen i Harstad. Tredje alternativ er at UiN får slå seg sammen med høgskolene i Harstad, Narvik og Nesna.

Pål Pedersen tror ikke UiN “forsvinner”:

– Jeg tror at vi kommer til å ha en selvstendig institusjon også framover, sier UiN-rektoren.

Etter at åremålsperioden er over planlegger Pedersen å gå tilbake til å undervise i samfunnsøkonomi.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.