Ingen programerklæring for Store Norske ennå

Nydirektøren i Store Norske, Wenche Ravlo, vet ikke så mye om Svalbard og gruvedrift, men kan her se et bilde av kutteren til strossa i Lunckefjell. (Foto: SNSG),
Den nyansatte sjefen for Store Norske, Wenche Ravlo, vil ikke komme med noen programerklæring ennå.

Den nyansatte sjefen for Store Norske, Wenche Ravlo, vil ikke komme med noen programerklæring ennå.

-Jeg skal ikke starte før i midten av februar, og det vil føre helt galt av sted om jeg skulle begynne å komme med noen bombastiske erklæringer allerede nå. Det sier Wenche Ravlo, nyansatt direktør ved Store Norske Spitsbergen Grubekompani (SNSG) til High North News.

Skal bygge team

Ravlo medgir at hun ikke har så stor kjennskap til Svalbard og til gruvedrift, men mener hun skal ta det igjen når hun kommer i gang, og gjennom teambygging.

-Jeg har vært helt klar på at jeg må føle meg trygg på at jeg har den gruvekompetansen rundt meg som er nødvendig. Det gjelder for all type kompetanse; det man ikke har selv, må man skaffe seg.

En omstillingssjef

-Det har vært spekulert i om SNSG skulle få en gruvefaglig sterk sjef eller en omstillingssjef. Nå får de det siste. Vurderer du gruvekompetansen i selskapet som sterk nok?

-Det vil være helt feil om jeg skulle gi meg inn på noen vurdering av det nå. Jeg skal sette sammen et team, men hvordan det vil se ut kan jeg ikke si noe om nå.

Ikke fått løfter

-Hvilke løfter om økonomiske tiltak har du fått fra eieren før du takket ja?

-Jeg har ikke fått noen løfter, det arbeides med planene nå, så får vi se hva vi får å arbeid med.

-Svalbard, hva vet du om øysamfunnet?

Det eksotiske trekker

-Ikke stort annet enn det jeg har sett på fjernsyn og lest i avsier og magasiner, men jeg tiltrekkes av det eksotiske, og Svalbard er jo minst like eksotisk som Australia, der jeg har arbeidet en tid.

Jeg hadde heller aldri vært på Svalbard før i forbindelse med denne jobben, men vær sikker på at jeg ser frem til å starte, forteller Wenche Ravlo. 

Ingen programerklæring ennå fra Wenche Ravlo, nyansatt direktør i Store Norske. (Foto: Privat).
Ingen programerklæring ennå fra Wenche Ravlo, nyansatt direktør i Store Norske. (Foto: Privat).

Nøkkelord