Det grønlandske mineralleteselskapet Nunaminerals er konkurs. (Foto: Nunaminerals)
Mineralleting er ikke lenger god butikk på Grønland. Nå letes det etter en politisk og økonomisk løsning for å redde leteselskapet Nunaminerals AS. (Foto: Nunaminerals).

IA vil ha bredt samarbeid om Nunaminerals skjebne

Inuit Ataqatigiit ønsker bredt politisk samarbeid for å løse problemene i Grønlands største mineralleteselskap, Nunaminerals AS. Foreløpig er drift sikret ut januar.

High North News skrev onsdag om de store økonomiske problemene i leteselskapet Nunaminerals AS, og at selskapet står i fare for å bli tatt av børs eller gå overende. 

Lånt tid og lånte penger

Foreløpig lever det på lånt tid og lånte penger; fra Grønlands landskasse. Selvstyreleder Kim Kielsen (Siumut) fortalte at Naalakkersuisut (selvstyreregjeringen) har bedt om en uavhengig verdivurdering av selskapet og selskapets letelisenser.

Imidlertid presiserte Kielsen at man ikke vil redde selskapet for enhver pris:

Samling om en løsning

-Vi er heller ikke naive, så dersom skatteyterne skal betale for rekonstruksjonen av Nunaminerals AS, så skal det skje på et realistisk og godt gjennomarbeidet grunnlag.

Det største opposisjonspartiet, Inuit Ataqatigiit (IA), ønsker at det finnes en løsning som kan samle partiene.

Mange hensyn å ta

-Vi ser frem til, i samarbeid med Naalakkersuisut, å finne en akseptabel løsning for kriserammede Nunaminerals, sier politisk talskvinne Naaja Nathanielsen, til High North News.

-Vi har merket oss at det i går kom et dementi fra Naalakkersuisut om, at man ikke har planer om en fiendtlig overtagelse av selskapet. Der er mange hensyn å ta i denne saken, og uansett hvilken løsning det pekes på vil det få konsekvenser. Inuit Ataqatigiit ønsker felles oppslutning om en løsning, og vil arbeide med det som mål i ukene som kommer, og hvor vi formoder at det kommer en avklaring.

Ønsker rask avklaring

Nathanielsen understreker at partiet følger situasjonen svært nøye, og vurderer forskjellige scenarier og konsekvenser.

-Vi håper på en rask avklaring, og oppfordrer sterkt til bredt politisk samarbeid om den endelige beslutningen for leteselskapet, sier Najaa Nathanielsen i IA.

Naaja Nathanielsen, og hennes parti IA, ønsker et bredt politisk forlik om skjebnen til leteselskapet Nunaminerals på Grønland.

Naaja Nathanielsen, og hennes parti IA, ønsker et bredt politisk forlik om skjebnen til leteselskapet Nunaminerals på Grønland.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.