I Brussel for å løfte frem nordnorsk industri

Kommunikasjonssjef Tonje Nermark, opprinnelig er fra Sandnessjøen, har bakgrunn både fra EFTA-sekretariatet – hvor hun har jobbet med strategisk kommunikasjon - og Nord-Norges Europakontor i Brussel. (Foto: Mo industripark)
Tonje Nermark, kommunikasjonssjef i Mo Industripark, er blant innlederne når EU-kommisjonen i dag inviterer til Arctic Stakeholder Conference i Brussel.


Tonje Nermark, kommunikasjonssjef i Mo Industripark, er blant innlederne når EU-kommisjonen i dag inviterer til Arctic Stakeholder Conference i Brussel.

– Jeg takket selvfølgelig umiddelbart ja til muligheten til å få løfte frem ranaindustrien for EU-institusjonene, sier Nermark i en kommentar på nettsidene til Nord-Norges Europakontor.

Konferansen samler folk fra en rekke EU-institusjoner og ulike aktører i nordområdene for å diskutere utviklingen i den europeiske delen av Arktis, særlig med hensyn til investeringsbehov.

Vil belyse infrastrukturbehov

– Vi er det gode eksempelet på at det er mulig å drive med tung industrivirksomhet i arktiske strøk - på en grønn måte. Industrien i Rana og på Helgeland er bærekraftig i et globalt perspektiv og har store satsinger og miljøinvesteringer på blokka fremover. I tillegg vil jeg blant annet løfte frem behovet for grensekryssende infrastruktursatsinger på vei, bane og fiber som avgjørende investeringsområder for å sikre markedsadgang og bærekraftig vekst i nord, sier Nermark.


Vil avlive myter

Direktøren ved Nord-Norges Europakontor i Brussel, Nils Kristian Sørheim Nilsen, har bidratt til å få nordnorske aktører til konferansen og han håper Nermarks innlegg kan være med på å heve kunnskapen om landsdelen i EU.

– EU blir mer og mer engasjert i utviklingen i Arktis, men dessverre tror mange fortsatt at området nord for polarsirkelen er et isøde hvor det nesten ikke bor folk, og dermed må vernes for å bevare det «uberørte». For oss er det viktig å vise at vi kan beskytte vårt skjøre arktiske miljø, samtidig som vi fremmer en bærekraftig utvikling av regionen. Investeringer fra EU og europeiske miljøer er sentralt i utviklingen av våre nærområder, sier Nilsen.

Les også: Tar EU-pampene på turne for å få bukt med vrangforestillingene

Konferansen åpnes av den maltetiske EU-politikeren Karmenu Vella, som er ansvarlig for EUs arktiske politikk. Rundt 200 arktiske aktører er ventet å delta, og Arktisk økonomisk råds Anu Fredrikson er også blant innlederne.




Nøkkelord