Hvem lurer hvem?

Det er om lag 150 anløpssteder for hurtigbåt i Nordland og anløpskostnadene varierer fra 0 til 1,5 millioner kroner per kai per år, skriver samferdselssjef i Nordland Odd Steinar Viseth i denne kronikken.(Illustrasjonsfoto: Linda Storholm).
-Man kan stille spørsmål seg om Høyres gruppeleder i fylkestinget ikke tror på samarbeid mellom fylkene i nord. Eller mener gruppelederen at nordnorsk samarbeid er lattervekkende? spør fylkesråd Knut Petter Torgersen (A).

Gruppeleder for Høyre i Nordland, Kai Henriksen, bruker nok en gang saftig skyts mot fylkesrådet. Ham om det. La meg minne om følgende fakta:

Helt siden regjeringen kom med et nytt inntektssystem for fylkeskommunen har vi sagt klart fra om konsekvensene for Nordland. Dette er tatt opp med regjeringen, Stortinget og departementet en rekke ganger siden 2014.  Også mens Høyre var en del av fylkesrådet og hadde fylkesråden for økonomi. 

Jeg vil minne om at Høyre i fylkesrådet mente et tap på 284 millioner for Nordland var galt. Henriksens kritikk skyter langt over mål også fordi vi har et godt politisk samarbeidsklima i Nord-Norge.

Så godt at vi representerer hverandre i høringer på Stortinget der hvor vi har felles interesser. Det har vi i denne saken. Derfor er det ingen grunn til å raljere over en enkelt høring hvor fylkesrådet i Troms fremmer nordnorske interesser, akkurat som vi representerte de nordnorske fylkeskommunene på tilsvarende høring i fjor. Vi mener at kystfylkene må få mer penger til å drifte hurtigbåter, ferjer og videregående skoler.

Man kan stille spørsmål seg om Høyres gruppeleder i fylkestinget ikke tror på samarbeid mellom fylkene i nord. Eller mener gruppelederen at nordnorsk samarbeid er lattervekkende?






Nøkkelord