Hurtigruten vil til Nuuk - og bygge hotell

Hurtigruten ‘Fram’ in Greenland. The company wants passengers to start and end their voyages in Nuuk rather than Kangerlussuaq further north. (Screen shot with permission from Hurtigruten).
Dersom Nuuk får på plass en tilfredsstillende ny flyplass ønsker Hurtigruten å bruke Nuuk som snuhavn for arktiske cruise.

Dersom Nuuk får på plass en tilfredsstillende ny flyplass ønsker Hurtigruten å bruke Nuuk som snuhavn for arktiske cruise. Det sier konserndirektør Thomas Westergaard i Hurtigruten.


Det er avisen Sermitsiaq.AG. som forteller at det norske rederiet Hurtigruten både ønsker å bruke Nuuk (hovedstaden på Grønland) som snuhavn, og dessuten har planer om å bygge et hotell for cruiseturistene i byen - dersom man altså får anlagt en ny flyplass. Og det har grønlandske myndigheter i alle fall planer om å bygge.

Hurtigruten går allerede til Grønland på sine arktiske cruise, men bruker Kangerlussuaq, innerst i Søndre Strømfjord, et stykke nord for Nuuk, som snuhavn. Ifølge Westergaard er Nuuk bedre egnet, ettersom havna der alltid er isfri. 

Snuhavna vil være der cruiseturistene byttes ut, altså starter og slutter cruiset, noe som gjør det nødvendig med tilstrekkelig hotellkapasitet. Til den grønlandske avisen antyder Westergaard et hotell på omkring 120 rom. 

Videre lokker Hurtigruten med at cruiseturistene vil legge igjen mye penger i Nuuk gjennom ulike aktiviteter i og rundt byen. Westergaard forteller at Hurtigrutens hotell på Svalbard har en årsomsetning på 100 millioner norske kroner bare på aktivitetsdelene, sine, som scooterturer, båtturer eller hundekjøring. I Nuuk ser han også potensial for fjellturer, fatbike-turer og turer med ATV, skriver avisen.


Nøkkelord