Høyre gikk i dag ut av Fylkesrådet i Nordland. F.v. fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Grete Bang, tidligere fylkesråd for plan og økonomi Beate Bø Nilsen, fylkesråd for samferdsel Hild Marit Olsen, fylkesrådsleder Tomas Norvoll og tidligere fylkesråd for utdanning Oddleiv Olafsen.  (Foto: Nordland fylkeskommune)
Høyre gikk i dag ut av Fylkesrådet i Nordland. F.v. fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Grete Bang, tidligere fylkesråd for plan og økonomi Beate Bø Nilsen, fylkesråd for samferdsel Hild Marit Olsen, fylkesrådsleder Tomas Norvoll og tidligere fylkesråd for utdanning Oddleiv Olafsen. (Foto: Nordland fylkeskommune)

Høyre går ut av fylkesrådet i Nordland

Høyres fylkestingsgruppe uenig med Fylkesrådet. 


Fylkesrådet i Nordland melder at Høyre går ut av fylkesrådssamarbeidet med Ap og Krf. 

 

Fylkesrådet i Nordland går enstemmig inn for å beholde fylkesvis folkevalgt styring med viktige saker for befolkning og næringsliv, dette er ikke fylkestingsrepresentantene fra Høyre enige i, og det førte i dag til splittelse i det politiske samarbeidet.

 

Den aktuelle saken handler om hvilke  oppgaver kommuner, fylkeskommuner og staten skal løse i framtiden.

 

Høyres gruppe i fylkestinget la fram et annet forslag som går i mot forslaget partiets medlemmer i fylkesrådet har foreslått. Dermed slår Høyres gruppe fast at de ikke støtter det sittende fylkesrådet. Med det velger Høyre å tre ut av fylkesrådet i Nordland med umiddelbar virkning.

 

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) retter stor takk til Beate Bø Nilsen (H) og Oddleif Olavsen (H) for et godt og profesjonelt samarbeid.

 

-De har begge gjort en viktig jobb for Nordlandssamfunnet. Jeg tar til etterretning at fylkestingsgruppen til Høyre ikke er enig med rådets innstilling i denne saken, avslutter fylkesrådslederen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.