Narvik og de andre terrakommunene har kommet til enighet med DNB. (Foto: Jojo86/Wikimedia)
Høgskolen i Narvik bør fortsette som selvstendig vitenskapelig høgskole mener Fylkesrådet i Nordland, og støtter dem med millionsum. (Foto: Jojo86/Wikimedia)

– Høgskolen i Narvik må forbli selvstendig

Fylkesrådet i Nordland lover millioner i utviklingsstøtte til Høgskolen i Narvik.  

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) redegjorde i dag for Fylkestinget hvorfor fylkesrådet vil gi millionstøtte til Høgskolen i Narvik (HiN).

-Dette gjør vi for at Høgskolen i Narvik skal ha økonomisk handlingsrom til å videreutvikle seg som landsdelens viktigste teknologisk utdanningsinstitusjon, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Internasjonalt

I sitt arbeid med ny høgskole- og universitetsstruktur ønsker Kunnskapsdepartementet seg robuste miljøer som når opp internasjonalt. Fylkesrådslederen tror statusen som vitenskapelig høgskole innen teknologi og bedre økonomi vil gjøre Narvik til en viktig aktør som også skårer høyt internasjonalt. 

Fylkesrådet i Nordland mener derfor det er viktig både for utviklingen av høgskolen og for næringslivet i landsdelen av HiN fortsetter som selvstendig vitenskapelig høgskole. 

– Nord-Norge lever av forvaltning av ressurser, og Nordland er et utpreget industrifylke. Næringslivet har i økende grad behov for teknologisk kompetanse på høgskolenivå i tillegg da til fagarbeidere, sier Norvoll og fortsetter:

 -Høgskolen i Narvik er en avgjørende viktig institusjon for regional utvikling i hele Nord-Norge. Å forsterke utdanningstilbud og forskningsaktivitet i landsdelen er avgjørende for utviklingen i både offentlig og privat sektor i Nordland.

Arktisk teknologi

Norvoll mener det er spennende å se for seg en vitenskapelig høgskole innen arktisk teknologi, og lover å bidra slik at Høgskolen i Narvik har tilstrekkelige rammebetingelser til videre utvikling. 

-Det er avgjørende at strategisk ledelse sitter i Narvik by, sier Norvoll. 


Fylkesrådsleder i Nordland Tomas Norvoll (Ap)

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap)

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.