Her er filmen som avslører russisk militærøvelse på Nordpolen

Filmen som er lagt ut på facebooksiden til de tsjetsjenske spesialstyrkene skal vise en større militærøvelse på Nordpolen.
Her er filmen som avslører at russerne faktisk har avholdt en militærøvelse på Nordpolen. Filmen er lagt ut på Facebook, og skal ifølge den russiske teksten vise tsjetsjenske spesialsoldater i nærheten av den russiske basen Barneo på Nordpolen.

Her er filmen som avslører at russerne faktisk har avholdt en militærøvelse på Nordpolen. Filmen er lagt ut på Facebook, og skal ifølge den russiske teksten vise tsjetsjenske spesialsoldater i nærheten av den russiske basen Barneo på Nordpolen.

Allerede i desember i fjor varslet russerne at de ville avholde en militærøvelse på Nordpolen, noe de færreste trodde var mulig.
Filmen High North News her kan vise, dokumenterer at en større russisk militærøvelse har funnet sted på Nordpolen.

I forrige uke vakte det oppsikt at russiske militære styrker skulle ha brukt Svalbard Lufthavn i Longyearbyen for å fly soldater og utstyr til Nordpolen. "De som ikke forsto, vil forstå…", heter det i den kryptiske rulleteksten etter filmen. Husk å skru opp lyden når du ser filmen.
 
Tsjetsjenske spesialstyrker

Det ble aldri bekreftet at flyet som tok av fra Svalbard, et Antonov–74, faktisk fraktet soldater, noe som kan være i strid med Svalbard-traktaten.

Overfor High North News blir det sagt at det militære utstyret og soldatene kan ha blitt flydd til Nordpolen fra Russland, mens en del annet utstyr og rådgivere er flydd fra Longyearbyen.

Uansett har russerne vært i stand til å avholde en militærøvelse på Nordpolen.
Troppen, som besto av tsjetsjenske spesialstyrker, skal ha oppholdt seg på Nordpolen i tre uker. Oppholdet ble lenger enn planlagt fordi isen sprakk opp, og gjorde det vanskelig å lande med fly som skulle hente soldatene tilbake til Russland.

I følge filmen tilhører styrkene som har øvd på Nordpolen en internasjonal tsjetsjensk spesialstyrke, eller som det heter på engelsk: "Forces for special purpose".

Styrkene landet på Nordpolen i fallskjerm, og har drevet ulike former for trening.
 
De som ikke forsto, vil forstå..

Filmen beskriver det som kalles taktisk trening, spesialtrening, skytetrening, individuell trening og overlevelsestrening.
Mot slutten av filmen bekrefter det som antakelig er ekspedisjonsleder Daniel Martynov, at spesialstyrkene fra Tsjetsjenia akkurat har foretatt en vellykket landing på Nordpolen.

Rulleteksten som avslutter filmen er mer kryptisk formulert:
De som ikke forsto, vil forstå…


Filmen er lagt ut på Facebook-sida til de tsjetsjenske spesialstyrkene.



Nøkkelord