Hattrem slutter som statssekretær i UD

Tore Hattrem har vært statssekretær i UD siden i fjor høst. Her er han fotografert på fjorårets Arctic Circle Assembley i Reykjavik. (Foto: Linda Storholm)
Kongen har i statsråd i dag gitt statssekretær Tore Hattrem avskjed i nåde som statssekretær for utenriksminister Børge Brende i Utenriksdepartementet (UD).


Kongen har i statsråd i dag gitt statssekretær Tore Hattrem avskjed i nåde som statssekretær for utenriksminister Børge Brende i Utenriksdepartementet (UD).

Det skriver Statsministerens kontor i en pressemelding.

Marit Berger Røsland (H) er i statsråd utnevnt til statssekretær for utenriksminister Børge Brende. Berger Røsland overtar stillingen etter Tore Hattrem, opplyser UD.

Berger Røsland kommer fra stillingen som statssekretær for integrerings- og innvandringsminister Sylvi Listhaug. Tidligere har hun vært statssekretær ved Statsministerens kontor, medlem av Oslo bystyre, medlem av fylkestinget i Akershus og nestleder i Unge Høyres Landsforbund.

Hun har også vært politisk rådgiver i Utenriksdepartementet under utenriksminister Jan Petersen og politisk sekretær for ordføreren i Oslo.

Berger Røsland er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og har arbeidet som dommerfullmektig i Oslo tingrett og advokat i Wiersholm.

Avskjed i nåde er et uttrykk som benyttes når embetsmenn slutter i tjenesten, normalt etter søknad - eller oppnådd aldersgrense.

Hattrem har vært statssekretær siden han i fjor høst tok over etter forgjengeren Bård Glad Pedersen.


Marit Berger Røsland ( H )
Marit Berger Røsland ( H ) tar over etter Tore Hattrem.

Nøkkelord