Hanne Markussen Eek er ny nestleder i styret for Arctic Gold AB. Eek skal ha ansvaret for kommunikasjon i Norge.
Hanne Markussen Eek er ny nestleder i styret for Arctic Gold AB. Eek skal ha ansvaret for kommunikasjon i Norge.

Hanne går for gull


Hanne Markussen Eek er valgt til nestleder i styret for Svenske Arctic Gold AB. 

Eek gikk tidligere i vår av som styreleder i Norsk Bergindustri. Hun er medeier i familieselskapet Franzefoss Minerals AS, og har mange års erfaring fra bransjen. 

Arctic Gold AB har to utviklingsområder. Datterselskapet Arctic Gold Operations AB har fokus på å utvikle ny gruvedrift i Bidjovaggefeltet i Kautokeino, og morselskapet Arctic Gold AB har en lang letehistorie etter gull, basemetaller og diamanter i Sverige. 

I en pressemelding fra selskapet står det at hennes erfaring og kompetanse styrker selskapets muligheter til et tettere samarbeide med såvel Kautokeino kommune, som næringslivet og reineierne i nærområdet som er viktig for å utrede muligheter og konsekvenser av en framtidig gjenoppstart i Bidjovagge. 

Bidjovagge ligger i Kautokeino kommune, og det ble utvunnet gull her i periodene 197075 og 1985-91.

Arctic Gold har åtte letetillatelser på tilsammen 2,3 kvadratkilometer, og fem utvinningsretter på totalt 4,9 kvadratkilometer i Finnmark.

Én kommentar

  1. Her manglar det ein vesentlig opplysning: at både kommunestyret og reindrifta har sagt nei til gruve. Men det er kanskje ikkje av interesse for High North News, som her framstår som reint mikrofonstativ for Arctic Gold og Norsk Bergindustri utan motforestillingar.
    Det hørest jo fint ut med “Hanne går for gull”, som ei anna idrettsstjerne. Riktigare ville det vere å skrive at ho ikkje anerkjenner at Arctic Gold ikkje er velkommen, men ønsker å presse seg fram likevel.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.