Gullsekk til Kippermoen og Filmfest Salten

FilmFest Salten og Kippermoen ungdomsskole har vunnet "Gullsekken" og får med det 100.000 kroner hver. 

Gullsekken er en årlig prisutdeling knyttet til Den kulturelle skolesekken - en nasjonal satsing som skal bidra til at alle elever i norske skoler får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag.

 I år var to av åtte kandidater fra Nordland, og de stakk altså av med seier begge to.

 - Dette er svært gledelig og viser med all tydelighet at det gror i kulturfylket Nordland. De flotte resultatene er ingen tilfeldighet, det er et resultat av en sterk og systematisk satsing på arbeidet med Den kulturelle skolesekken, sier Hild-Marit Olsen (Ap) som er fylkesråd for kultur.

 

Hylles for profesjonalitet

Filmfest Salten fikk gullsekken i kategorien for beste produksjon, og i juryens begrunnelse heter det blant annet:

"Filmfest Salten er en DKS-produksjon som er profesjonell og gjennomført fra begynnelse til siste slutt av produksjonen. Det legges igjen stor kompetanse om film som kunstform og det praktiske arbeidet med filmskaping hos både elever og lærere. Et filmprosjekt der profesjonalitet står i fokus under hele produksjonen!"

Kippermoen ungdomsskole fra Mosjøen fikk prisen i kategorien for beste skole:


Forbilde for andre

 "Kippermoen skole er et forbilde for andre skoler i hvordan Den kulturelle skolesekken og kultur i skolen ellers kan brukes slik at kunst og kultur blir like naturlig som matematikk og engelsk. Kippermoen skole har gjort seg bemerket både regionalt og nasjonalt som en skole med stor kulturbevissthet blant både elever og lærere."

 Juryleder Anton Rygg sier det har vært spennende og morsomt å plukke ut årets finalister:

 - Det vært stimulerende å få presentert så mange kvalitetsproduksjoner og så mange dyktige skoler på det kulturelle området. Det har gitt juryen en stor tro på Den kulturelle skolesekkens plass i norsk skole, og viser dessuten hvilken viktig plass kultur generelt har for barn og unges utvikling, både faglig og sosialt.

Nøkkelord