Gruve, øl fra Svalbard og hundekjøring på lesertoppen

Artikkelen om Robert Johansen på Svalbard, som har investert 12 millioner kroner i et anlegg som kan produsere 250.000 liter øl i året, er den nest mest leste artikkelen i High North News så langt i år. (Foto: Arne O. Holm)
Bud på konkursboet i Sydvaranger, braksuksess med verdens nordligste øl - og rekordmange nordmenn i verdens lengste hundeløp. Dette er sakene som har fenget leserne våre mest hittil i år.

I dagene fram mot sommerferie har vi sett på hva leserne våre satte mest pris på i vår. Bud på konkursboet i Sydvaranger, braksuksess med verdens nordligste øl - og rekordmange nordmenn i verdens lengste hundeløp er blant sakene som har fenget leserne våre mest så langt i 2016. 

Tradisjonen tro tar redaksjonen felles sommerferie, men hvis du gikk glipp av noen av disse historiene kan det kanskje være noe å lese i sommer? 



Formannskapet i Sør-Varanger er innkalt til orienteringsmøte fredag for en avklaring på hva som skjer med konkursboet etter Sydvaranger Gruve AS. (Foto: Linda Storholm)

1. Det er lagt inn bud på Sydvaranger

13 januar i år ble det kjent at bostyret til Sydvaranger Gruve AS hadde mottatt et bud på konkursboet i Kirkenes.
- Det er ikke oss, uttalte administrerende direktør Frode Nilssen i Leonhard Nilsen & Sønner AS.

2. Fra blodslit i gruva til braksuksess med verdens nordligste øl


Pilot og tidligere gruvebus Robert Johansen (57) har gjort stor suksess med Svalbard Bryggeri, og historien om hans svært varierte bakgrunn og erfaringer – også fra Store Norske – fenget atskillige lesere.

3. Rekordmange nordmenn i verdens lengste hundeløp

Iditarod, hundesledeløpet som årlig kjøres gjennom den amerikanske delstaten Alaska, trakk i år til seg rekordmange norske deltagere. Dag Torulf Olsen fra Hammerfest og Ralph Johannessen var to av til sammen åtte norske som stilte til start.
Strandland, Risøyhamn, Vesterålen i Nordland - her er, og her forblir LNS' hovedkontor, hvis alt går som Frode Nilsen tror og ønsker. -Vi har tro på nordlendingen og oss sjøl. (Foto: Arne F. Finne).

4. Kreativ, selvstendig og uredd. LNS satser på nordlendingen

Bygda Risøyhamn på Andøya har rundt 70 innbyggere. Men i «normalarbeidstida» er det dobbelt så mange der, takket være at Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) har sitt hovedkvarter akkurat der. Dette intervjuet, med sjefen selv – Frode Nilsen – gikk som ei kule da det ble publisert i april.
Arne O. Holm
Arne O. Holm

5. High North News tar steget ut i verden

«High North News har vokst ut av sine redaksjonslokaler i Bodø og Norge, og tar for alvor steget ut i den Arktiske verden», kunne vi stolt meddele i slutten av mai. Denne teksten, skrevet av redaktør Arne O. Holm, seiler inn på femteplass blant de mest leste sakene våre i 2016.







Nøkkelord