Leonard Nilsen og sønner utvider stadig sitt engasjement på Grønland.

Grønlands store håp er på randen av konkurs

Aksjene til gruveselskapet London Mining, som skulle bygge Grønlands største gruve, er stort sett verdiløse.

Det britiske gruveselskapet London Mining som i dag har rettighetene til å utvikle en stor jernmine på Grønland er inne i en kritisk fase. Ledelsen i selskapet opplyser i en børsmelding at selv om de får en ny finansieringsplan på plass har aksjene til selskapet liten eller ingen verdi.

Meldingen fikk selskapet til å falle på London børs, og falt på kort tid 96 prosent, og kostet 0,12 pence, før den stabiliserte seg på 0,55 pence. I mai 2011 kostet en aksje i selskapet 436 pence.

Selskapet er rammet av høy gjeld, lave jernpriser og ebolautbruddet i Sierra Leone hvor London Minings største gruve ligger.

3500 arbeidere skulle være med på anleggsfasen, og selskapet planla å ha 750 ansatte i selve mineralutvinningen.

London Mining er de siste årene utropt som Grønlands største håp for å bli et gruvesamfunn. Selskapet har lisens til et jernfunn i Isua ved Nuuk. Gruven kan teoretisk bli en enorm jerngruve, og Grønland kan tjene opp mot 35 milliarder på produksjonen, skriver den danske avisen Politiken. 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.